ΔΥΠΑ: Λήγουν στις 30 Ιουνίου τα voucher κοινωνικού τουρισμού 2023-2024

    Ημερομηνία:

    Έως τις 30 Ιουνίου 2024, ημερομηνία λήξης του προγράμματος, μπορούν να πραγματοποιηθούν οι διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού έτους 2023-2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

    Οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των επιταγών τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι τις 30/06/2024 καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν έως τις 30/06/2024.
    Η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος.

    Ωστόσο, για την επιστροφή, αν η τελευταία διανυκτέρευση συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία της 30ής/06/2024, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 01η/07/2024.
    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων.

    Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

    Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν κάνει χρήση του συνόλου των επιταγών του, αποκλείεται από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των δύο επομένων περιόδων. Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα ΑμεΑ ή δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

    Για περισσότερες πληροφορίες: www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ξεκίνησαν οι υποβολές συμμετοχής για τον 2ο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2025

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο επιτυχημένος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία : Νεκροί δύο 16χρονοι που είχαν εξαφανιστεί από χθες – ΦΩΤΟ

    Τραγωδία στην Ξάνθη. Δύο 16χρονα αγόρια, που είχαν εξαφανιστεί...

    ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 19.07 στο ONA Drepano Beach, Πάτρα 

    Ένα μαγικό μουσικό καλοκαίρι μας υπόσχεται η κορυφαία λαϊκή...

    Σύσκεψη εργασίας για τη χρηματοδότηση νέων δομών ψυχικής υγείας, αυτισμού και άνοιας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

     Η ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής...