Τα λόγια της τελευταίας συζύγου του αείμνηστου Παπανδρέου, που άφησε… ορφανή την Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    «Πονάω στη θύμησή σου, γιατί η αγάπη σου σημάδεψε οριστικά τη ζωή μου με άσβεστη τρυφερότητα». Είναι τα λόγια της Δήμητρας Λιάνη – Παπανδρέου, της τελευταίας συζύγου του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε από την ζωή στις 23 Ιουνίου του 1996 στην Εκάλη, όπου ζούσε μαζί της.

    Κάθε τέτοια ημέρα η Δήμητρα αναπολεί τον «άνθρωπο Ανδρέα», που κάποτε ερωτεύτηκε και με την πάροδο των ετών συνειδητοποιεί ότι αυτή την αγάπη ποτέ, κανείς και τίποτε δεν θα μπορέσει να την αντικαταστήσει.

    andreas papandreou liani

    «Η 23η Ιουνίου είναι η ημέρα που ο εθνικός ηγέτης άφησε ορφανή την Ελλάδα και σήμερα η χώρα χάνεται στα χέρια ανάξιων επιγόνων. Προσωπικά θυμάμαι με πόνο και τον άνθρωπο Ανδρέα, που η αγάπη του σημάδεψε οριστικά τη ζωή μου με ασβέστη τρυφερότητα. Μας λείπεις, ενώ οι Ελληνες κινδυνεύουν με αφανισμό» είναι τα λόγια που έγραψε η Δήμητρα Παπανδρέου στα social media, τιμώντας τη μνήμη του συζύγου της.

    «Ημουν μουτζαχεντίν, πιστός στρατιώτης, που αν μου έλεγε από το παράθυρο να πηδήξω, θα πήδαγα. Μετά τον Ανδρέα έκανα κάνα δυο λανθασμένες επιλογές και κατάλαβα ότι η σχέση αυτή με τον Ανδρέα είναι και μια τροχοπέδη για μένα ως γυναίκα, δηλαδή εγώ δεν μπορώ πια να αγαπήσω ή να ερωτευτώ με τον τρόπο που το έπραξα και δεν μπορώ να συμβιώσω με άνδρα που δεν είναι κάποιου υψηλού επιπέδου» είχε πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της η Δήμητρα Λιάνη, μιλώντας για το πώς σημάδεψε την πορεία της ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    dimitra liani papandreou187

    Ομως το μήνυμά της, εκτός από τον «προσωπικό απολογισμό», περιέχει και πολιτικά μηνύματα. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τρομερή περιδίνηση, ιδιαίτερα μετά το απογοητευτικό εκλογικό ποσοστό των ευρωεκλογών, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου επιτίθενται στην ηγεσία και στα πρωτοκλασάτα στελέχη του, λέγοντας ότι ο Ανδρέας λείπει και σε εκείνη αλλά και στη χώρα, που μαστίζεται από προβλήματα.

    papandreou2564

    Παρ’ όλα αυτά ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θυμήθηκε τον ιδρυτή του κόμματός του, λέγοντας τα εξής: «Είκοσι οκτώ χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης. Το αποτύπωμά του είναι παντού ορατό, ακόμα και σήμερα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Φιλολογικό Μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Καπετανόπουλου

    Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος στο Φιλολογικό Βραδινό αυτής...

    Συνάντηση του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργου Παναγιωτόπουλου με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Μαρία Πετροπούλου

    Σε ιδιαίτερα γόνιμο και δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών η...

    Πάτρα: Το νέο κέντρο λογοθεραπείας με το όνομα ενός ανθρώπου που ενέπνευσε την ομάδα – Φωτό από τα εγκαίνια!

    Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο λογοθεραπείας “Νικόλας – Το Σπίτι...

    Απίστευτο συμβάν την ώρα της πλημμύρας! Εργαζόμενος του Δήμου ξυλοκοπήθηκε από 10 άτομα

    Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή ημέρα στο Μεσολόγγι, καθώς η...