Τραμπ: Αναβάλλεται η ανακοίνωση της ποινής του για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

    Ημερομηνία:

    Οι εισαγγελείς του Μανχάταν που πέτυχαν τον Μάιο να καταδικαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ για μια υπόθεση που συνδέεται με τα χρήματα τα οποία καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγοραστεί η σιωπή της δεν έχουν αντίρρηση να καθυστερήσει η ανακοίνωση της ποινής του, κάτι που έχει οριστεί για τις 11 Ιουλίου.

    Την Δευτέρα οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν να ακυρωθεί η καταδίκη του, λόγω της απόφασης που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο αναφορικά με την προεδρική ασυλία. Με μια απόφαση-ορόσημο και με ψήφους 6 έναντι 3, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά για πράξεις που εμπίπτουν εντός των συνταγματικών εξουσιών του ως προέδρου. Είναι όμως δυνατόν να διωχθεί για αδικήματα που διέπραξε στον ιδιωτικό βίο του.

    Η απόφαση αυτή διασφάλισε ότι ο Τραμπ δεν θα δικαστεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την υπόθεση της απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

    Στην επιστολή τους, οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριζαν ότι οι εισαγγελείς του Μανχάταν παρουσίασαν στη δίκη αποδείξεις που προέρχονταν από τις επίσημες ενέργειες του πελάτη τους όταν ήταν πρόεδρος και, κατά συνέπεια, η καταδίκη του δεν ισχύει.

    Το γραφείο του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ απάντησε ότι το επιχείρημα αυτό «δεν έχει καμία αξία» αλλά προτίθεται να δώσει στον Τραμπ την ευκαιρία να το αναπτύξει πλήρως.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε “κίτρινο” συναγερμό τη Δευτέρα περιοχές της Δυτ. Ελλάδας για πυρκαγιές! (ΧΑΡΤΗΣ)

    Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 8/7: Υψηλός κίνδυνος...

    Ηράκλειο: Νέο γλέντι με μπαλωθιές μετά την τραγωδία με τον θάνατο του 36χρονου από τον μπατζανάκη του

    Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Οροπέδιο Καθαρού και...

    Μαγειρεύοντας με λιγότερο λάδι: 6 τρόποι για να το πετύχετε

    Το μαγείρεμα νόστιμων πιάτων με ελάχιστο ή καθόλου λάδι δεν αποτελεί...

    Το φόρεμα της εκδίκησης: Οι ιστορίες πίσω από τις τολμηρές εμφανίσεις διάσημων γυναικών

    Η έννοια του revenge dress εντάχθηκε στη συνείδησή μας...