ΠΑΤΡΑ: “Παγωμένη” η αγορά ενόψει εκπτώσεων

    Ημερομηνία:

    Την Δευτέρα 8 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία των θερινών εκπτώσεων στην αγορά της  Πάτρας με τα καταστήματα να μένουν προαιρετικά ανοιχτά προς το κοινό και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, οι καταναλωτές εμφανίζονται ακόμα πολυ διστακτικοί, έχοντας περιορίσει κυρίως τις αυθόρμητες αγορές και γι΄αυτό περιορίζουν τα έξοδά τους σε εκπτωτικές περιόδους. Εκτός από το μειωμένο εισόδημα, υπάρχουν και οι οικονομικές δυσκολίες από το κύμα ακρίβειας στα τρόφιμα και στις υπηρεσίες.

    Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Απρίλιο δείχνουν θετική κίνηση 6,3% τουλάχιστον στα είδη ένδυσης και υπόδησης που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την εποχή.

    Ως εκ τούτου, υπάρχει μία μερίδα του εμπορικού κόσμου η οποία παρατηρεί μία σταδιακή αλλαγή της ψυχολογίας των καταναλωτών και μια προσμονή που εκτιμάται πως μπορεί να μετατραπεί σε αγοραστικό ενδιαφέρον.

    Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν πως οι εκπτώσεις αφορούν στα προϊόντα της θερινής περιόδου. Αντίθετα, οι προσφορές αφορούν κατά κόρον μη εποχικά είδη, που θεωρητικά έχει περάσει η μόδα τους.

    Οι έμποροι με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων στις 8 Ιουλίου υποχρεώνονται από τον νόμο να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς.

    Πάντως, η τοπική κίνηση εμφανίζεται προς το παρόν «παγωμένη» λίγο πριν την έναρξη της θερινής εκπτωτικής περιόδου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χρησιμοποιούσαν ΑΦΜ νεκρών για να παίρνουν επιδοτήσεις

    Τους… πιο «ευφάνταστους» τρόπους φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν οι επιτήδειοι...

    Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: Όταν λέει ότι του λείπει η πολιτική, εννοεί ότι του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας

    Βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ζωή...

    Τουρκία: Μπλόκο στην επίσκεψη 7 Ευρωπαίων δημάρχων στον Ιμάμογλου – Ανάμεσά τους και ο Χάρης Δούκας

    «Όχι» στο αίτημα Ευρωπαίων δημάρχων να επισκεφθούν τον Εκρέμ Ιμάμογλου στις...