Οι παλιοί κάτοικοι στα πέριξ της Ερμιονίδας μπορεί και να θυμούνται ότι το ξενοδοχείο Ακτή Σαλάντι ήταν το πρώτο που λειτούργησε στην Πελοπόννησο τη δεκαετία του ’80 και απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυμνιστές.
Πλέον, φαίνεται ότι μία νέα σελίδα πρόκειται να ανοίξει για τη μονάδα που έχει περάσει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της επενδυτικής ακινήτων Gnosis Investments, της εταιρείας με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Πολίτη που στηρίζεται από ισραηλινά -και όχι μόνο- κεφάλαια κι έχει συγκεντρώσει ουκ ολίγα γνωστά ακίνητα, από την οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά και το πρώην κτίριο του Κεράνη.
Πρόσφατα, η εταιρεία έλαβε το «πράσινο φως» από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Ερμιονίδας για την άδεια ανακαίνισης και αποκατάσταση των βανδαλισμών στο ξενοδοχείο, ενώ πριν από λίγο καιρό προχώρησε και στη σύσταση της εταιρείας «Saladi Beach Resort», ως ένα αυτόνομο «όχημα» με δραστηριότητα στο κομμάτι της φιλοξενίας. Για το νέο εγχείρημα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδιαφέρον για ένταξη της μονάδας κάτω από ένα διεθνές όνομα, με τον όμιλο της Radisson, ο οποίος ακολουθεί το τελευταίο διάστημα επιθετική πολιτική όσον αφορά την επέκτασή του στην ελληνική αγορά, να έχει έρθει πολύ κοντά. Σημειωτέον ότι οι δύο πλευρές ούτως ή άλλως διατηρούν στενές σχέσεις έχοντας ανακοινώσει ήδη από πέρυσι την πρόθεσή τους να συμπράξουν στο κομμάτι της διαχείρισης ξενοδοχείων εντός κι εκτός Αθηνών, έχοντας ήδη προχωρήσει για τα ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο της Gnosis στην οδό Μητροπόλεως για το νέο Radisson RED που ήδη κατασκευάζεται αλλά και για το ακίνητο της Διπλαρείου Σχολής στην πλατεία Θεάτρου κοντά στην Ομόνοια, μετά την μακροχρόνια μίσθωσή του από την επενδυτική ακινήτων.
Πέρυσι, οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου πέντε «επώνυμων» ξενοδοχείων, δυναμικότητας 1.300 δωματίων, που θα φέρουν το brand του γνωστού ξενοδοχειακού ομίλου σε ακίνητα, αστικά, εντός Αθηνών, αλλά και resorts, τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία ή μισθώνονται από την επενδυτική, ισραηλινών, κυρίως, κεφαλαίων, υπό τη διοικητική ομάδα των κ.κ. Πέτρου Πολίτη, Gal Wagner και Guy Zadik.
Oσον αφορά τώρα τη μονάδα της Πελοποννήσου, πρόκειται για δομημένη επιφάνεια 16.000 τ.μ. στο κυρίως κτίριο και επιπλέον 2.200 τ.μ. σε bungalows σε μία έκταση 114.500 στρεμμάτων στην Ακτή Σαλάντι. Η ξενοδοχειακή άδεια αφορά 296 δωμάτια, 32 σουίτες και 76 bungalows (404 κλειδιά στο σύνολο).
Λειτούργησε κατά τα πρότυπα αντίστοιχων ξενοδοχείων στην Ευρώπη, πολεμήθηκε όμως σκληρά από κατοίκους της περιοχής, με τη συνδρομή και της Εκκλησίας, και τελικά οδηγήθηκε στο προσωρινό, -αρχικά-, «λουκέτο» και σε αλλαγή ιδιοκτησίας. Τα χρόνια που ακολούθησαν το ξενοδοχείο λειτούργησε σαν… συμβατική μονάδα και άλλαξε πολλαπλές ιδιοκτησίες πριν οδηγηθεί στο μαρασμό και στο «λουκέτο» για να καταλήξει ερειπωμένο και λεηλατημένο.