ΠΑΤΡΑ: Η φωτογραφία των πυροσβεστών που έδωσαν πολύωρη μάχη – Οταν όλα… είχαν τελειώσει! Η Παναγία ήταν μαζί τους

    Ημερομηνία:

    94 πυροσβέστες, εθελοντες Σαμαρείτες, κάτοικοι, αστυνομικοί, όλοι έσβηναν. Και λίγο πριν πέσει ο ήλιος οι πυροσβέστες έβγαλαν μία φωτογραφία. Για να θυμούνται την μάχη που έδωσαν και που στέφθηκε με απόλυτη επιιτυχία. Μπορστά από το Γηροκομειό. Η Παναγιά ήταν μαζί τους. 

    Ήταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών σημάνει συναγερμός για πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε οικοπεδική έκταση, επί της οδού Aγίου Τρύφωνος  στην περιοχή του Διάκου στην Πάτρα, κοντά στο Γηροκομείο.

    Οι άνεμοι «χτυπούν» με λυσσαλέα μανία την περιοχή, με αποτέλεσμα η φωτιά να ξεφύγει μέσα σε λίγα λεπτά.

    Περνά γρήγορα σε χορτολιβαδική έκταση και εν συνεχεία στη δασική περιοχή του Γηροκομειού.

    Η αγωνία «χτυπάει» κόκκινο. Αστυνομία από τη μία, πυροσβεστική από την άλλη επιχειρούν με περίσσιο θάρρος και αυταπάρνηση. Οι μεν να απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια, το «Κωνσταντοπούλειο», τη «Μέριμνα» μιας και οι φλόγες βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοή, οι δε να δαμάσουν τις πύρινες γλώσσες.

    Η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά κρίσιμη όταν ο πύρινος εφιάλτης «ξυπνά» στο Καραμανδάνειο. Οι Αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και διάταξη μάχης. Με συνεργασία και την απαραίτητη ψυχραιμία που απαιτείται μεταφέρουν τα νοσηλευόμενα παιδάκια αρχικά στον «Άγιο Ανδρέα» και στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Ρίου. Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες από γη και αέρα κερδίζουν μια μάχη που αρχικά έδειχνε άνιση καθώς φαινόταν ότι το νοσοκομείο θα παραδοθεί στις φλόγες. Δεν έγινε όμως αν και προκλήθηκαν ζημιές που θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να αποκατασταθούν και το νοσηλευτικό ίδρυμα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

    το Καραμανδάνειο άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι έσπασαν μια μάντρα και πάλεψαν κυριολεκτικά με τις φλόγες, ενώ άμεση ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Σε ότι αφορά την εκκένωση της «Μέριμνας», ΕΚΑΒ και αστυνομία προέβησαν από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ», ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Μάλιστα, παιδάκια μεταφέρθηκαν για προληπτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.

    Αναφορικά με τον απολογισμό αν και σαφέστερη εικόνα θα υπάρχει σε ένα 24ωρο, καταγράφονται ζημιές σε σπίτια και οχήματα -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- εγκαταλελειμμένα.

    Η Πάτρα δεν βγήκε αλώβητη, αλλά ζωντανή καθώς η φωτιά θα μπορούσε να προχωρήσει στον αστικό ιστό της πόλης και να μιλάμε για τραγωδία.

    Όμως το σημερινό περιστατικό έδειξε ότι όταν Αρχές και πολίτες συνεργάζονται υπάρχει αποτέλεσμα και δεν κερδίζονται μόνο μάχες, αλλά και ο πόλεμος.

    Και σήμερα η Πάτρα κέρδισε έναν «πόλεμο»…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: Διοργανώνουν την 1η γιορτή… αμελέτητων – ΒΙΝΤΕΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-1%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84/

    Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Νιώθω πάντα πολύ μεγάλη ταραχή όταν βρίσκομαι στη σκηνή

    Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έδωσε συνέντευξη και μίλησε για μερικές από τις...

    Συναντήθηκαν οι συντονιστές των θεματικών ομάδων του Πατρινού Καρναβαλιού 2025

    Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το...

    Diddy: Κατηγορείται για trafficking γυναικών, βία και εκβιασμούς μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη

    Για εκβιασμό, trafficking και εξαναγκασμό γυναικών να βγουν στην...
    Best Shop