Ο Ηλείος αγρότης με τα 14 εκατ. που δεν ξέρει κανείς

    Ημερομηνία:

    Ένα περίεργο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Agronews» και φέρει έναν Ηλείο, τον υποτιθέμενο Σπυρίδωνα Κανελλόπουλο, ως «εμπλεκόμενο» σε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ που δικαιολογείται ως επιδότηση για καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, προκάλεσε αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο του νομού μας και έθεσε σε εγρήγορση τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τους εκπροσώπους των αγροτών, που αναζήτησαν την ταυτότητα του συγκεκριμένου «μεγαλοεισπράκτορα».

    Παρ’ όλα αυτά, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν προέκυπτε και δεν επιβεβαιωνόταν από πουθενά ως υπαρκτό πρόσωπο ο Σπυρίδων Κανελλόπουλος, κάτοικος δήμου Ήλιδας σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο είχε λάβει αυτή την τεράστια για τα σημερινά δεδομένα επιδότηση. Το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτηματικά για το τι ακριβώς μπορεί στην πραγματικότητα να έχει συμβεί και για το αν το συγκεκριμένο όνομα που χρησιμοποιήθηκε «διευκολύνει» άλλη παράτυπη ενέργεια και πρωτοβουλία που ενδεχομένως να προέρχεται ως συνέπεια μιας ενδεχόμενης εξαπάτησης στον αγροτικό τομέα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και από το ίδιο το δημοσίευμα στο «Agronews», αφού αρχικώς είχε αναφερθεί το όνομα του υποτιθέμενου Ηλείου αγρότη, επισημαίνεται ακολούθως ότι «αν προστρέξει κανείς στη συγκεκριμένη ανάρτηση, αντί του ονόματος, Σπυρίδων Κανελλόπουλος, εμφανίζεται πλέον το όνομα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων». Κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του ΚΕΑ Πύργου Άλκη Κωνσταντόπουλο, ο τελευταίος τόνισε πως κατόπιν ελέγχου της λίστας με τα ονόματα των παραγωγών που έχει στη διάθεσή του, δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποιο όνομα που να ταιριάζει με το παραπάνω και σημείωσε πως μέσω ΟΣΔΕ δεν είναι δυνατό να υπάρξει χρηματοδότηση τέτοιου ύψους.

    Μάλιστα, σημείωσε πως η Αμαλιάδα δεν διαθέτει παραγωγό με το συγκεκριμένο όνομα και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο όνομα στις αιτήσεις. Παράλληλα, ο κατ’ εξοχήν αγροτικός φορέας που γνωρίζει από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο αγρότη της περιοχής ειδικότερα στην Ήλιδα, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Χρήστος Βαλιανάτος, δήλωσε πως δεν έχει στη δύναμή της και δεν γνωρίζει ευρύτερα παραγωγό από την περιοχή της Ήλιδας με το συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο και μάλιστα επιδοτούμενο με χρήματα εκατομμυρίων. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως μέσω της λίστας του ΟΠΕΚΕΠΕ, βρέθηκαν σε όλη την Επικράτεια τέσσερις δικαιούχοι με το συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο, οι οποίοι ωστόσο ούτε λαμβάνουν επιδοτήσεις για βιολογικά, ούτε το ύψος αυτών φτάνει στο δυσθεώρητο αυτό ποσό.

    Αναμφίβολα πάντως, για το θέμα αυτό θα πρέπει να παρέμβουν τόσο ο Οργανισμός Πληρωμών, όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να λάμψει η αλήθεια σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα που έβαλε «φωτιές» όχι μόνο στον αγροτικό κόσμο, αλλά και στον κοινωνικό ιστό του νομού μας και της Περιφέρειας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοκ στη Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

    Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας...

    Lucara Diamond: Ανακάλυψε νέο διαμάντι-γίγας 1.094 καρατίων

    Η Lucara Diamond ανακάλυψε άλλο ένα διαμάντι-μαμούθ από ένα ορυχείο στη Μποτσουάνα, το δεύτερο...

    Ιμπραΐμοβιτς: Ο 17χρονος γιος του συνεχίζει την παράδοση – Δείτε βίντεο

    Αν ο πατέρας του έκανε λίγη... υπομονή μπορεί και...

    Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στην κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια – Λύκεια

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική...
    Best Shop