Euro 2024: Με buzzer beater του Γουότκινς στον τελικό η Αγγλία, 2-1 την Ολλανδία

    Ημερομηνία:

    Ολοζώντανο το όνειρο του «It’s Coming Home» για την Αγγλία! Βήμα-βήμα τα Τρία Λιοντάρια τα κατάφεραν και εξασφάλισαν την παρουσία τους σε back to back τελικό Euro. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ στην καλύτερη βραδιά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έμεινε ξανά (για τρίτο σερί ματς!) πίσω στο σκορ, όμως βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει και… βρυχήθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Γουότκινς στο 90′ η Αγγλία επικράτησε με ανατροπή της αξιόμαχης Ολλανδίας (2-1) και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Euro 2024.

    «Οβίδα» Σίμονς, απάντηση Κέιν και… δοκάρια
    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το ματς για τους Οράνιε. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Τσάβι Σίμονς έκλεψε την μπάλα από τον Ράις, την κουβάλησε και με απίθανη «οβίδα» εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Πίκφορντ για το 1-0. Η Ολλανδία πάντως δεν πρόλαβε να… χαρεί το προβάδισμά της.

    Οι Άγγλοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και αντέδρασαν άμεσα. Στο 18′ ο Κέιν κέρδισε το πέναλτι από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ντάμφρις και ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1.

    Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ γέμισε αυτοπεποίθηση μετά την ισοφάριση και πίεσε για την ανατροπή, όμως είδε τον Ντάμφρις στο 23′ να σταματά σωτήρια το πλασέ του Φόντεν πάνω στη γραμμή, μετά τη φοβερή ενέργεια του Μέινου. Επτά λεπτά ο μπακ των Ολλανδών σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά από κόρνερ και στο 32′ ο Φόντεν τον… αντέγραψε, βλέποντας την τύχη να μην του χαμογελά στο απίθανο φαλτσαριστό πλασέ του εκτός περιοχής.

    Ήρωας στο 90′ ο Γουότκινς και στον τελικό η Αγγλία

    Κι αν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες χάρισαν απλόχερα θέαμα και η Αγγλία εμφανίστηκε πιο καλή από ποτέ στο τουρνουά, στο δεύτερο 45λεπτο αμφότερες έδειξαν να… μετανιώνουν για την προσέγγισή τους. Ο ρυθμός έπεσε, οι καλές στιγμές ελαχιστοποιήθηκαν και οι δύο αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ο Φαν Ντάικ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όμως στο 65′ ο Πίκφορντ απέκρουσε την προβολή του μετά από εκτέλεση φάουλ του Σχάουτεν. Προς την εκπνοή του ματς πάντως, και η Αγγλία φλέρταρε με το γκολ της νίκης. Το τέρμα του Σάκα ωστόσο στο 80′ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ στον Γουόκερ, ενώ στο 88′ ο Πάλμερ έκανε πολύ κακό τελείωμα από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή. Το… χρυσό τέρμα πάντως «μύριζε» και εν τέλει ήρθε στο 90′. Ο Γουότκινς – που είχε περάσει αλλαγή στο ματς – πήρε την πάσα του Πάλμερ στην περιοχή, ρόλαρε πάνω στον Ντε Φράι και με διαγώνια σουτάρα έστειλε την εθνική του ομάδα στο Βερολίνο!

    ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (90’+3 Ζίρκζι), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (90’+3 Μπρομπέι), Ρέιντερς, Μάλεν (46′ Βέγκχορστ), Ντεπάι (35′ λ.τρ. Φίρμαν), Χάκπο

    ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σάκα (90’+3 Κόνσα), Μέινου (90’+3 Γκάραγκερ), Ράις, Τρίπιερ (46′ Σο), Φόντεν (80′ Γουότκινς), Κέιν (80′ Πάλμερ), Μπέλιγχαμ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διεγράφησαν πρόστιμα καταστηματαρχών από το Δήμο Πατρέων

    Ο ΣΚΕΑΝΑ σε συνεννόηση με τα μέλη του, τα...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Πυρκαγιά στο παλιό λιμάνι

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σκουπίδια στο εσωτερικό του κτιρίου του...

    Πρώτος καλλιτέχνης για το ArtWalk 9 ο Αυστραλός Drez!

    Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε τον DREZ, τον...

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας: Ξεκινούν αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης

    Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ανακοινώνει ότι η  υποβολή αιτήσεων για τις...
    Best Shop