ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (παράταξη Νικολόπουλου): Απέραντη χωματερή και πυριτιδαποθήκη η Πάτρα, με τους σύγχρονους «ΝΕΡΩΝΕΣ» να αδιαφορούν

    Ημερομηνία:

    Στον απόηχο της πυρκαγιάς που βίωσε η περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα, τοποθετούμε σήμερα ως ενεργός πολίτης.
    Θεωρώ όμως εκ’ των προτέρων, να δώσουμε συγχαρητήρια στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, κ.α. για την Άμεση αντιμετώπιση της Πυρκαγιάς και την αποτροπή απώλειας ανθρώπινης ζωής και την περαιτέρω καταστροφή σε δομές και ιδιοκτησίες.
    Οφείλουμε όμως να μιλήσουμε και με την γλώσσα της αλήθειας, αποτυπώνοντας τις ευθύνες του Κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και όλων εμάς ως πολίτες.
    Το εύκολο είναι να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Να βγάζουμε καταγγελτικές ανακοινώσεις, να μιλάμε για υποστελέχωση των υπηρεσιών και έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά στην ουσία να θέλομε έξω από το σπίτι μας και έναν πυροσβέστη.
    Ας τοποθετηθούμε κριτικά για ενέργειες που οφείλουμε όλοι να έχουμε πάρει, για την πρόληψη πιθανής πυρκαγιάς.
    Ναι ως πολίτες οφείλουμε να καθαρίζουμε γύρω από τις οικίες μας από ξερά χόρτα και κλαδιά, να καθαρίζουμε τα οικόπεδα όχι λόγω της επιβολής του προστίμου που θέσπισε η πολιτεία, αλλά από πρόληψη.
    Να τοποθετήσουμε σύστημα πυρόσβεσης π.χ. Τροχηλάτης μονάδας αφρού – Νερού, σε οικίες που βρίσκονται δίπλα σε δάση.
    Οφείλει όμως και ο κάθε Δήμος να πραγματοποιεί καθημερινά καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε δημοσίους χώρων της πόλης, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
    Οφείλει ο Δήμος, ο κάθε Δήμος, να επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε όλους του ασυνείδητους πολίτες που εναποθέτουν σε κάθε γωνιά, τα κατακείμενα ξερά κλαδιά σωρών κλαδεμάτων δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στα όρια του Δήμου Πατρέων.
    Αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Πατρέων να προσλάβει, το έκτακτο προσωπικό για την πυρασφάλεια τον Απρίλιο μήνα και όχι τον Αύγουστο όπως φέτος.
    Όφειλε ο Δήμαρχος Πατρέων και η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, να μην αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία όταν καλέστηκε από τον Πταισματοδίκη τον Αύγουστο του 2021, στις καταγγελίες για τα αστικά δάση που έπραξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κ. Νίκος Νικολόπουλος.
    Τι δήλωσε.
    Όλα είναι καλά και τα αστικά δάση φυλάγονται σαν τα μάτια μας.
    Αλλά η πραγματικότητα προχθές άλλο έδειξε.
    Χάσαμε ένα Πνεύμονα της πόλης μας.
    Άραγε γιατί δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ για:
    1. Τον άμεσο καθαρισμό των αστικών δασών του Δήμου Πάτρας, (π.χ. Δασυλλίου, Γηροκομείου, κ.α.) από σκουπίδια και ξερά χόρτα.
    2. Την τοποθετήσει δεξαμενών Νερού και πυροσβεστικούς κρουνούς στα αστικά δάση, για την πρόληψη από τυχόν ανάφλεξη πυρκαγιάς.
    3. Την σύνταξη σχετικής μελέτης πυρασφάλειας για τα αστικά δάση και την ένταξή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
    4. Να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον, να αποτελέσουν αστικά πάρκα για τους δημότες μας, δίνοντας τη δυνατότητα για γυμναστική, διαδρομές ποδηλάτου, παιδική χαρά, κ.α.
    5. Να προχωρήσουν σε συνεργασία με τους κατοίκους των όμορων οικιών, στην σύσταση και εκπαίδευση ομάδας εθελοντών, για την διαφύλαξη και αποτροπή πυρκαγιάς στα αστικά δάση του Δήμου Πατρέων.
    Η φωτιά προχθές στην περιοχή του Γηροκομείου, όπως δημοσιογραφικά αποκαλύπτεται, οφείλεται σε ακαθάριστο οικόπεδο που έχει κατασχεθεί από τράπεζα.
    Και το ερώτημα είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε ο Νόμος του καθαρισμού του οικοπέδου από τον Δήμο Πατρέων και να αποσταλεί στην Τράπεζα το αναλογούντα ραβασάκι για πληρωμή του;
    Φοβήθηκε ο Δήμος Πατρέων μην διαταράξει τη κερδοφορία της Τράπεζας;
    Ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί, του λαού ή των Τραπεζών;
    Και επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως την εποχή του παραλόγου, βλέπουμε συμπολίτες μας με μια ψεκαστήρα στην Πάτρα να σώζουν δήθεν το λαό, όπως ανακοίνωσε ένα πολιτικό κόμμα, μήπως τελικά θα πρέπει να καταργήσουμε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα όρια του Δήμου Πατρέων;
    Γιατί ως Δήμος δεν θέλαμε την Δημοτική Αστυνομία και του 103 νέους που θα συνέβαλαν στην επιβολή των αναλογούντων προστίμων σε δημότες που παρανομούν και εναποθέτουν κλαδέματα σε κάθε γωνιά του Δήμου.
    Θέλουμε του πολίτες – δημότες Ελεύθερους, με την κακή έννοια του όρου, να κάνουν ασύδοτα ότι θέλουν και να διασπείρουν καύσιμη ύλη σε κάθε γειτονιά.
    Και μετά να ζητάμε το Κράτος να αποζημιώσει, για τις καταστροφές που θα υποστούν άλλοι συμπολίτες μας.
    Τι υποκρισία κύριοι της Μαιζώνος.
    Αντί να οργανώσετε έναν Δήμο και της υπηρεσίες του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, τον θεωρείτε κομματικό αποκούμπι.
    Και βέβαια δεν μιλάω για οργάνωση αντιγράφοντας το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν, πώς να στέλνουμε τα δικά μας απορρίμματα, κλαδέματα κ.α. με μπαλόνια σε όμορους Δήμους, όπως γίνεται μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.
    Οργάνωση το πότε και το πώς, θα μαζεύονται τα ογκώδη αντικείμενα όπως τα έπιπλα, τα στρώματα, καρέκλες, τραπέζια κ.λπ. αλλά και τα απόβλητα κήπου όπως κλαδέματα, γκαζόν κ.α., όπου απαιτούν ειδική διαχείριση στην απόρριψη τους.
    Για τα παραπάνω χρειάζεται βούληση.
    Που δυστυχώς κύριοι της Λαϊκής Υποκρισίας δεν την έχετε.
    Για αυτό η Πάτρα είναι γεμάτη από άκρη σε άκρη μια μεγάλη πυριτιδαποθήκη, με κάθε είδους σκουπίδια και ξερόκλαδα που πολίτες έχουν εναποθέσει.
    Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, φωτιά και ομίχλη

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νέες αυξήσεις μισθών μέχρι και 5%

    Αυξήσεις μισθών 4,5%-5% στον δημόσιο τομέα και τον κατώτατο...

    Στο τέλος της χρονιάς το «πλάνο» για αυξήσεις στις συντάξεις

    Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων...
    Best Shop