Κεφαλονιά: Ο 20χρονος έκανε βουτιά από το καταμαράν αλλά δεν βγήκε ποτέ – Τον εντόπισαν νεκρό μετά από 17ώρες ερευνών

    Ημερομηνία:

    Μια τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ που βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στο νησί της Κεφαλονιάς με τον 20χρονο Νοτιοαφρικανό να εντοπίζεται νεκρός σήμερα το πρωί μέσα στη θάλασσα, ανοιχτά της παραλίας του Πάλιουρα.

    Στο λιμανάκι της Σάμης στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, στην οποία συνέδραμε από αέρος και ένα ελικόπτερο, προκειμένου να εντοπιστεί ο νεαρός ναυτικός. Μετά από 17 ώρες ερευνών ένας ιδιώτης δύτης εντόπισε νεκρό μέσα στη θάλασσα τον 20χρονο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της θέσης Πάλιουρα.

    Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φέρει σημάδια από χτυπήματα. Όλα δείχνουν πως ο θάνατος του οφείλεται σε πνιγμό, ωστόσο, απαντήσεις στο μυστήριο αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός του από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

    Ο 20χρονος Μπένζαμιν εργαζόταν σε ένα καταμαράν το οποίο έκανε κρουαζιέρες στο Ιόνιο και χθες το απόγευμα έδεσε ανοιχτά της μικρής παραλίας για μια βουτιά. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, ο Μπένζαμιν βούτηξε αλλά δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια με αποτέλεσμα ο καπετάνιος του καταμαράν να στείλει σήμα στο Λιμενικό.

    skafos
    skafos-1

     

    Όπως λέει στο protothema.gr ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος δεν είναι επικίνδυνο καθώς τα νερά είναι ρηχά ενώ χθες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. «Το παιδί δούλευε σε ένα καταμαράν. Από την Νότια Αφρική είχε έρθει αλλά η μάνα του είναι Ελληνίδα. Χθες το απόγευμα, γύρω στις 6, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο ότι είχε πέσει για μπάνιο και δεν επέστρεψε στο σκάφος. Δεν ξέρουμε τι ώρα είχε χαθεί.

    Το σημείο είναι ένας ήρεμος όρμος και χθες ο καιρός ήταν πολύ καλός. Είναι ένας χωματόδρομο που καταλήγει στην παραλία και πάνε σκάφη ανοιχτά, στα 20 μέτρα, και κάνουν βουτιά εκεί. Είναι ρηχά νερά, δεν έχει κάτι παράξενο εκεί η θάλασσα. Σηκώθηκε και ελικόπτερο για τις έρευνες αλλά τον βρήκε ένας δύτης κοντά εκεί που έκανε μπάνιο. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι πρόκειται για πνιγμό. Δεν είχε σημάδια ή χτυπήματα η σορός. Το Λιμενικό πάντως κάνει προανάκριση για το πως συνέβη», αναφέρει ο κ. Δρακουλόγκωνας.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Και άλλος νεκρός στη θάλασσα

    Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην παραλία του...

    Επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για Ιούλιο και Αύγουστο με φόρο στις εταιρείες φυσικού αερίου

    Στην επιδότηση των κυμαινόμενων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τον...

    Οι δικηγόροι προτείνουν πανελλαδική αποχή στις 16 Σεπτεμβρίου για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη

    Να κατέλθουν σε πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι την ημέρα έναρξης του...

    Φωτιά στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Ανακτόριο Βόνιτσας, εκδηλώθηκε πριν...