«Φουντώνει» η μάχη της κάψουλας στην αγορά του καφέ

    Ημερομηνία:

    Ταχύτατα και διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία στην αγορά του καφέ αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, εκείνη της κάψουλας espresso, με τον τζίρο των πωλήσεών της στα σούπερ μάρκετ να υπολογίζεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Η παρασκευή και κατανάλωση καφέ στο σπίτι συνεχίζει να είναι μία καθημερινή συνήθεια για τους Έλληνες καταναλωτές, ακόμη δε, περισσότερο εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων των τελευταίων ετών και της αύξησης τιμής του καφέ «on the go». Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει η εταιρεία NielsenIQ από το κανάλι του HO.RE.CA., μέσα σε ένα χρόνο παρατηρείται μέση αύξηση στην τιμή των ροφημάτων τύπου espresso/cappuccino της τάξεως του +4,4%.

    Συνολικά η κατηγορία espresso – τόσο σε κάψουλα όσο και ο αλεσμένος- θεωρείται η πιο «ανταγωνιστική» κατηγορία καφέ στην αγορά του σούπερ μάρκετ καθώς συμμετέχουν όλες οι πολυεθνικές του κλάδου. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την κάψουλα, στη «μάχη» που δίνεται στο ράφι συμμετέχουν επίσης, γνωστές εταιρείες καφέ της εστίασης αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, διεκδικώντας μερίδιο από μία «πίτα» που διαρκώς μεγαλώνει.

    Ταυτόχρονα με την κατηγορία της κάψουλας, σημαντικά ανοδική καταγράφεται την ίδια περίοδο και η πορεία των πωλήσεων των αντίστοιχων μηχανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας GfK, από την αρχή του 2024 έως και το τέλος Μάϊου οι πωλήσεις εμφανίζουν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 19% σε τεμάχια, ενώ συμμετέχουν στον συνολικό τζίρο των μηχανών καφέ με 46,1%.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ για τα F35

    Σε απόσταση «ανάσας» βρίσκεται η μετατροπή της 117 Πτέρυγας...

    Αποκαταστάθηκε ο ξύλινος πεζόδρομος στην παραλία Νιφοραιΐκων

    Άλλαξε όψη ο ξύλινος πεζόδρομος στην παραλία Νιφοραΐκων μετά...

    AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ: «Ο κύριος Ψωμάς και η λαϊκή διεκδίκηση»

    Άρθρο του Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Προγραμματισμού, Αποστόλη Αγγελή Το Δημοτικό...

    Ν. Νικολόπουλος – “ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ”: Ακατάλληλο νερό τρέχει από τις βρύσες των κατοίκων στη Μεσσάτιδα

    Ανακοίνωση Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ:  Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Καλλιθέας, της Οβρυιάς και...