Apple iPhone 16: Αυτό είναι το νέο επόμενο στοίχημα της εταιρείας

    Ημερομηνία:

    Έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα της σειρά κινητών τηλεφώνων το φθινόπωρο είναι η Apple, με πιθανή ονομασία iPhone 16, και την ελπίδα ότι τα νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που έχει ανακοινώσει θα παρέχει θα της δώσουν νέο αέρα ώστε να  αυξήσει τις πωλήσεις στην πλέον κερδοφόρα συσκευής της.

    Ο στόχος της Apple είναι να παραδώσει στους μεταπωλητές τουλάχιστον 90 εκατομμύρια συσκευές iPhone 16 εντός του β’ εξαμήνου του 2024 και με με δύναμη  το Apple Intelligence να τροφοδοτήσει τη ζήτηση για τη νέα της σειρά, μετά το δύσκολο 2023.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία φέρεται να ανακοίνωσε στους προμηθευτές και τους συνεργάτες της ότι στοχεύει σε αύξηση περίπου 10% στις αποστολές των νέων iPhone σε σύγκριση με της προηγούμενη σειρά. Σημειώνεται ότι κατά το β’ εξάμηνο του 2023 η Apple φέρεται να παρέδωσε περίπου 81 εκατομμύρια συσκευές iPhone 15.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα, η εταιρεία πιστεύει απόλυτα ότι η προσθήκη των χαρακτηριστικών Apple Intelligence θα βοηθήσει το iPhone 16 να αποκτήσει δυναμική σε επίπεδο ζήτησης, όταν το μοντέλο ξεκινήσει την ουσιαστική εμπορική του πορεία, στα τέλη του έτους.

    Η Apple θέλει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των Samsung Electronics και Xiaomi, κατασκευαστές που ήδη προσφέρουν συσκευές με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Επιπρόσθετα, η Apple είχε ένα δύσκολο β’ εξάμηνο το 2023 – ειδικά στην αγορά της Κίνας – με την εμφάνιση του Mate 60 Pro της Huawei Technologies να κερδίζει τους Κινέζους καταναλωτές ενσωματώνοντας στη συσκευή επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 7 νανομέτρων κατασκευασμένο στην Κίνα.

    Οι αναλυτές της Wall Street θεωρούν ότι τα έσοδα της εταιρείας από τις πωλήσεις iPhone θα υποχωρήσουν το β’ εξάμηνο του ημερολογιακού 2024. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Apple κέρδισαν έως και 1,8% στα 232,74 δολάρια, φθάνοντας σε υψηλό ρεκόρ, μετά την αναφορά του Bloomberg στις προβλέψεις για το iPhone. Η μετοχή σημείωνε άνοδο 19% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης.

    Σε σχετική αναφορά της η εταιρεία ερευνών Counterpoint Research αναφέρει ότι το τελευταίο iPhone είχε μια… αργή «εκκίνηση» το 2024 στην Κίνα, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα κινεζικά επίσημα, κυβερνητικά στοιχεία. Ανάκαμψη άρχισε να υπάρχει ουσιαστικά από τον Απρίλιο και έπειτα, εν μέρει λόγω εκπτωτικών περιόδων στην ασιατική χώρα.

    Ωστόσο, τροχοπέδη στις πωλήσεις του iPhone στη γιγαντιαία και άρα κομβικής σημασίας κινεζική αγορά ίσως αποτελέσουν οι κινεζικοί κανονισμοί σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης. Άρα, καίριο ερώτημα παραμένει κατά πόσο η Apple θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις πολιτικές του Πεκίνου για την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με την Νικόλ Πενγκ, αντιπρόεδρο της εταιρείας ερευνών Canalys.
    Οι αυστηροί κινεζικοί περιορισμοί μπορεί να παρεμποδίσουν τις αρχικές προσπάθειες της εταιρείας να ενσωματώσει στοιχεία AI στα προϊόντα της, είπε.

    Η Apple ουσιαστικά «ακολουθεί» τον ανταγωνισμό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αφού την υπερκέρασαν τόσο η OpenAI όσο και η Google, με την τελευταία να είναι και δημιουργός του Android. Μόλις τον Ιούνιο παρουσίασε το Apple Intelligence και ανακοίνωσε συνεργασία με την OpenAI. Ακόμα και έτσι όμως θα πρέπει να βρεθεί ένας συνεργάτης για την κινεζική αγορά μιας και εκεί το ChatGPT του OpenAI δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα.

    Μέσα σε όλα αυτά εμπλέκεται και η πολιτική διάσταση, καθώς πέρυσι κινεζικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση σε όλη τη χώρα διέταξαν το προσωπικό να σταματήσει να χρησιμοποιεί iPhone και ξένες συσκευές σε επίπεδο εργασίας, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή του από τις ξένες συσκευές σε μια εποχή που η προηγμένη τεχνολογία έχει γίνει βασικό πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας.

    Πρόσφατα η Κίνα κατέθεσε αίτηση ζητώντας από το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο να διαγράψει τις αναφορές στην «δεσπόζουσα θέση» της εταιρείας από απόφαση που είχε συντάξει κατώτερο δικαστήριο, μια κίνηση που αναδεικνύει την όλο και πιο ευαίσθητη θέση της εταιρείας στη χώρα, ανέφερε το Bloomberg. Η απόφαση είχε τερματίσει μια διαμάχη σχετικά με το μερίδιο των εσόδων από τις εφαρμογές που λαμβάνει η Apple από τους περισσότερους προγραμματιστές.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ν. Νικολόπουλος – “ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ”: Ακατάλληλο νερό τρέχει από τις βρύσες των κατοίκων στη Μεσσάτιδα

    Ανακοίνωση Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ:  Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Καλλιθέας, της Οβρυιάς και...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Και άλλος νεκρός στη θάλασσα

    Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην παραλία του...

    Επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για Ιούλιο και Αύγουστο με φόρο στις εταιρείες φυσικού αερίου

    Στην επιδότηση των κυμαινόμενων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τον...