Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2024

    Ημερομηνία:

    Μπορεί τα καλοκαιρινά ταξίδια να έχουν ξεκινήσει, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για να κάνετε καλύτερες επιλογές αεροδρομίων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Η AirHelp Inc. δημοσίευσε την έκθεση βαθμολογίας 2024, στην οποία κατατάσσει τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου. Η εταιρεία, η οποία εξασφαλίζει αποζημιώσεις για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο μετά από καθυστερήσεις και ακυρώσεις, δημιουργεί την κατάταξη εν μέρει με βάση τις απαιτήσεις που επεξεργάζεται παγκοσμίως -μαζί με εξωτερικές πηγές που παρακολουθούν τα σχόλια των πελατών και την ποιότητα των επιλογών φαγητού και αγορών σε 239 αεροδρόμια παγκοσμίως.

    Οι ακριβείς αφίξεις και αναχωρήσεις αντιπροσωπεύουν το 60% της βαθμολογίας κάθε αεροδρομίου.

    Η ανάλυση των δεδομένων εκτείνεται από την 1η Μαΐου 2023 έως τις 30 Απριλίου 2024 και περιλαμβάνει 17.550 αξιολογήσεις αεροδρομίων που συλλέχθηκαν μέσω έρευνας σε επιβάτες από 64 χώρες σχετικά με τα αεροδρόμια που χρησιμοποίησαν πιο πρόσφατα.

    Το στέμμα φέτος παίρνει το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ στο Κατάρ -το οποίο κατέλαβε την πέμπτη θέση στα περσινά βραβεία. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική και το Διεθνές Αεροδρόμιο Chubu Centrair στην Ιαπωνία καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

     

    Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2024

    Αλλά η πραγματική έκπληξη φέτος αφορά στις ΗΠΑ, με το Διεθνές Αεροδρόμιο Salt Lake City να βρίσκεται στην πρώτη 10άδα, την πύλη για το επικό σκι και τα πολυάριθμα εθνικά πάρκα της Γιούτα, που κατατάσσεται στην 8η θέση στον κόσμο και στην καλύτερη θέση στις ΗΠΑ. Το νέο αεροδρόμιο SLC είναι μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 και έκτοτε παρουσιάζει βελτιώσεις, ενώ η τελική φάση του αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το φθινόπωρο.

    Η εμφάνιση ενός αμερικανικού αεροδρομίου στο παγκόσμιο top 10 είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις τρία αμερικανικά αεροδρόμια κατάφεραν να μπουν στη λίστα των 50 καλύτερων παγκόσμιων αεροδρομίων της AirHelp για το 2023: Minneapolis-St. Paul International (αριθ. 13), Seattle-Tacoma International (αριθ. 34) και Detroit Metropolitan Airport Wayne County (αριθ. 38). Αυτή τη φορά, 10 αμερικανικά αεροδρόμια βρίσκονται μεταξύ των 50 κορυφαίων, συμπεριλαμβανομένων των Washington Dulles International (Νο 11), Hartsfield-Jackson Atlanta International (Νο 16), Nashville International (Νο 18) και Phoenix Sky Harbor International (Νο 21).

    “Κοιτάζοντας την κατάταξη του 2024, οι ΗΠΑ έχουν κάνει βήματα προόδου με επτά αεροδρόμια στην πρώτη στα πρώτα 30, δήλωσε ο Tomasz Pawliszyn, διευθύνων σύμβουλος της AirHelp. Καθώς τα αεροδρόμια ανασυγκροτούνται μετά την πανδημία, η εμπειρία των αεροδρομίων βελτιώνεται για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

    Ακολουθούν τα 10 κορυφαία αεροδρόμια της AirHelp παγκοσμίως 

    Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο

    10. Διεθνές Αεροδρόμιο Narita, Τόκιο, Ιαπωνία (NRT)

    9. Διεθνές Αεροδρόμιο Val-de-Cans/Júlio Cezar Ribeiro, Μπελέμ, Βραζιλία (BEL)

    8. Διεθνές Αεροδρόμιο Salt Lake City, ΗΠΑ (SLC)

    7. Διεθνές Αεροδρόμιο Μουσκάτ, Ομάν (MCT)

    6. Διεθνές Αεροδρόμιο Johannesburg-OR Tambo, Νότια Αφρική (JNB)

    5. Διεθνές Αεροδρόμιο Brasília-President Juscelino Kubitschek, Βραζιλία (BSB)

    4. Διεθνές Αεροδρόμιο Οσάκα, Ιαπωνία (ITM)

    3. Διεθνής αερολιμένας Chubu Centrair, Ναγκόγια, Ιαπωνία (NGO)

    2. Διεθνές Αεροδρόμιο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική (CPT)

    1. Διεθνής αερολιμένας Hamad, Κατάρ (DOH)

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καρκίνος στο πάγκρεας: Ελπίδες για θεραπεία μετά από ανακάλυψη στο DNA

    Μια κρίσιμη ανακάλυψη στο DNA θα μπορούσε να συμβάλλει...

    Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση, στο Παμπελοποννησιακό

    Ο κύκλος των αφιερωμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στους...

    Θρίλερ στην Μπανγκόκ: 6 νεκροί μέσα σε ξενοδοχείο

    Μυστήριο στην Ταϊλάνδη, καθώς τουλάχιστον έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σήμερα...

    Μπέσσυ Μάλφα για Γεράσιμο Σκιαδαρέση: «Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον με τα μάτια»

    Η Μπέσσυ Μάλφα, με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της με την...