ΠΟΙΟΣ «ΦΟΥΝΤΩΣΕ» ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ; Τρία πρόσωπα στο στόχαστρο της Πυροσβεστικής αλλά… κανένα αποτέλεσμα

    Ημερομηνία:

    Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Γηροκομειό, άπαντες θεωρούσαν πως ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Όμως μέχρι σήμερα αν και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει βάλει στοίχημα να βρει τους δράστες, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην σύλληψη συγκεκριμένου ατόμου ή ατόμων. Ωστόσο οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, από τις ανακριτικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, προκειμένου να δοθεί απάντηση στο τι πυροδότησε τη φωτιά στο Γηροκομειό Πατρών, σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Τρύφωνος, η οποία εξελίχθηκε ραγδαία λαμβάνοντας εφιαλτικές διαστάσεις! Μάλιστα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ορίστηκε ήδη πραγματογνώμονας. Όταν ολοκληρωθεί η έκθεσή του, ίσως διαφωτιστεί η έρευνα. Μέχρι σήμερα εκτός του εμπρησμού από πρόθεση, εξετάζονται και τα ενδεχόμενα εμπρησμού από αμέλεια, ή ανάφλεξη ηλεκτροφόρων καλωδίων! Αρχικά προσήχθη μία 45χρονη γυναίκα η οποία μάλιστα είχε καταγγελθεί από την αδελφή της δήθεν πως ήθελε να κάψει το Κωνσταντοπούλειο. Τελικά η 45χρονη είχε ακλόνητο άλλοθι, ενώ ανακρίθηκε και η αδελφή της για την ψευδή καταγγελία που έκανε. Στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής έφθασε και η πληροφορία για ηλικιωμένο ιδιοκτήτη αγροτικής έκτασης στην περιοχή. Και αυτή η περίπτωση εξετάζεται προσεκτικά, χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί (προς το παρόν τουλάχιστον) κάτι σε βάρος του.

    Όπως και από την εξέταση των δυο γυναικών –αδελφών– που προσήχθησαν ως ύποπτες εμπρησμού μετά από καταγγελίες κατοίκων πως απειλούσαν ότι θα κάψουν το Κωνσταντοπούλειο, προέκυψε κάτι.

    Υπενθυμίζεται, πως στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να παραπέμπουν σε εμπρησμό από πρόθεση. Τι συνέβη τελικά, αποτελεί άλυτο μυστήριο. Πάντως το οικόπεδο στην οδό Αγίου Τρύφωνος (και όχι στην Ερρίκου Ντυνάν όπως αρχικά είχε ειπωθεί) ήταν ακαθάριστο, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε με καταγραφή εικόνων λίγα λεπτά μετά την φωτιά φαίνονται μία γυναίκα και ένας νεαρός να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να την σβήσουν, πριν αυτή λάβει μεγάλες διαστάσεις. Από την πλευρά τους οι περισσότεροι κάτοικοι, που γνωρίζουν καλά την περιοχή ισχυρίζονται πως το πιθανότερο σενάριο για την εκδήλωση της φωτιάς, είναι ο εμπρησμός από πρόθεση, αλλά με άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς ένας κατά συρροή δολοφόνος ενέπνευσε τρεις «ήρωες» του τρόμου

    Το είδος του τρόμου φιλοξενεί τους πιο βασικούς φόβους...

    Τα νησιά της Ελλάδας «στεγνώνουν» – Κρήτη και Νότιο Αιγαίο εκπέμπουν «SOS» για το νερό

    Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, οι υποδομές, αλλά και η αύξηση των...

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ: Μέχρι και την Κυριακή ο αφόρητος καύσωνας

    Βάσει της επικαιροποίησης του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, η ...

    Γνωστός ηθοποιός παλεύει με το τραύμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

    Αφού μίλησε για την κακοποίηση από την οποία είχε...