Ανοίγουν στόματα για τη «μαφία της Μυκόνου»: Τα μηνύματα και οι επαφές που βρέθηκαν στα κινητά του 44χρονου φερόμενου εκτελεστή του τοπογράφου

    Ημερομηνία:

    Οι συλλήψεις που προανήγγειλε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτιμάται πως θα προκύψουν μέσα από δύο δικογραφίες που συντάσσουν εδώ και καιρό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής και της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Από την άλλη, οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τα κινητά τηλέφωνα του κατηγορουμένου για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου φαίνεται πως μπορούν να οδηγήσουν στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Σε μηνύματα που έχουν εντοπιστεί, ο 44χρονος φέρεται να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των συνομιλητών του, για «δουλειές που θα ολοκληρωθούν».

    Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, εντελώς αθόρυβα, οι Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα παράνομα συμφέροντα που λυμαίνονται σχεδόν όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του νησιού. Συγκεκριμένα, η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε υπό άκρα μυστικότητα με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση βερμούδα», το καλοκαίρι του 2023, με την απόβαση μυστικών αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ στη Μύκονο.

    Αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους τουρίστες, «όργωναν» μέρα νύχτα το νησί, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τις κινήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων που είναι γνωστοί για τις παραβατικές τους δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, οι έμπειροι αστυνομικοί απέκτησαν μια ευρεία εικόνα για τη σκοτεινή πλευρά της Μυκόνου, καταγράφοντας μεθοδικά τις επαφές και τις «δουλειές» συγκεκριμένων ανθρώπων, αρκετοί εκ των οποίων παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της Greek Mafia.

    Η Μύκονος «φιλοξενεί» άτομα που ανήκουν σε κάθε λογής εγκληματικές οργανώσεις, όπως η μαφία των ναρκωτικών, των μαστροπών και η μαφία της δόμησης. Ολες συνδέονται μεταξύ τους μέσω υπόγειων διαδρόμων και καθοδηγούνται από συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν ως σκοπό το εύκολο χρήμα και δεν επιτρέπουν σε άλλους να μπουν στα «χωράφια» τους. Άλλωστε, η δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη δεν είναι το μόνο έγκλημα με… φόντο τη Μύκονο που έχει απασχολήσει τις Αρχές. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι άγνωστοι τραυμάτισαν σοβαρά αρχαιολόγο του νησιού, ενώ πιο πρόσφατα η δολοφονία Αλβανού κρατουμένου στον Κορυδαλλό έχει συνδεθεί με τη δράση εργολάβου στο νησί.

    Και στο πιο μακρινό παρελθόν, όμως, την περίοδο που μαινόταν ο αιματηρός πόλεμος της Greek Mafia, σημειώθηκαν δολοφονίες που είχαν σχέση με το Νησί των Ανέμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δολοφονία του Σπύρου Παπαχρήστου, του πρώην ΕΚΑΜίτη, τον οποίο δολοφόνησε πρόσωπο της Greek Mafia, καθώς είχε ενοχληθεί με την ενασχόληση του απόστρατου αστυνομικού με τις εταιρείες σεκιούριτι στη Μύκονο.

    «Μυστική» συνάντηση

    Μέσα από την «Επιχείρηση βερμούδα», που στήθηκε πριν από έναν χρόνο στη Μύκονο, οι Αρχές κατάφεραν τον περασμένο Ιανουάριο να φωτογραφίσουν τα πρόσωπα οκτώ μαυροφορεμένων ανδρών, οι οποίοι συναντήθηκαν στο νησί προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις παράνομες δραστηριότητές τους.

    Από το σημείο αυτό ξεκινούν να καταγράφονται και οι επαφές του 44χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη με άτομα που εκτιμάται ότι κινούνται πολύ μακριά από τα όρια της νομιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή τη συνάντηση φαίνεται να ήταν παρών και ο φερόμενος ως εκτελεστής του 54χρονου στο Νέο Ψυχικό.

    Οι Αρχές γνώριζαν για τη συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο και παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις σε σχέση με όλα όσα φέρονται ότι συμφωνήθηκαν, συγκεντρώνοντας στοιχεία. Όμως, η δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, πατέρα δύο παιδιών, έξω από το γραφείο του στο Νέο Ψυχικό ξεχείλισε το ποτήρι. Εκτός από τις μυστικές έρευνες της Αστυνομίας, που έχουν συνταχθεί σε δύο ογκώδεις δικογραφίες, έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα επώνυμων αλλά και ανώνυμων ανθρώπων για τις σκοτεινές πλευρές του πλέγματος παρανομίας που έχει στηθεί από τη μαφία τα τελευταία χρόνια στο νησί. Οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ήδη στα χέρια τους φακέλους με τις αναφορές ανθρώπων που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τις «συμμορίες» της Μυκόνου. Τα πρώτα αποτελέσματα από τα δύο «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα του φερόμενου ως εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό έχουν στα χέρια τους οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

    «Μιλούν» τα κινητά

    Πρόκειται για δύο συσκευές κινητών, δύο κάρτες sim και ένα GPS, τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε ειδική κρύπτη στην ψευδοροφή διαμερίσματος όπου ο 44χρονος ποινικός διέμενε με τη σύντροφό του. Σημειώνεται ότι μέχρι να βρεθούν τα δύο κινητά τηλέφωνα, ο φερόμενος ως δράστης ήταν ψύχραιμος και ιδιαίτερα σκληρός κατά τη διάρκεια της προανάκρισης στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, όταν είδε τους αστυνομικούς να κρατούν στα χέρια τους τα δύο «επιχειρησιακά» κινητά, ο 44χρονος έδειξε να «παγώνει» και να χάνει την ψυχραιμία με την οποία μέχρι εκείνη την ώρα απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η σύνδεση στις δύο συσκευές είναι «φάντασμα». Πρόκειται δηλαδή για «πακιστανικά» κινητά, «φορτωμένα» ωστόσο με τηλεφωνικές επαφές διαφόρων ατόμων, αλλά και με διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων. Οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει το «ξεκλείδωμα» και τη διερεύνηση των κινητών «βλέπουν» μεγάλο όγκο σβησμένων δεδομένων στις διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, τις οποίες όμως έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν και να τις διαβάσουν στο σύνολό τους. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα καταγράφονται συχνές συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με άλλο αριθμό κινητού, επίσης «πακιστανικού». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ένα από αυτά τα μηνύματα ο κατηγορούμενος φέρεται να γράφει: «Οι δουλειές θα ολοκληρωθούν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

    Ένδειξη

    Αυτό αποτελεί μια ένδειξη για το τι μπορεί να περιέχουν αυτά τα κινητά, πλην όμως εάν δεν υπάρχει η συνολική εικόνα της επικοινωνίας, ασφαλές συμπέρασμα ακόμα δεν μπορεί να εξαχθεί. «Σίγουρα αυτά τα πρώτα δείγματα αποτελούν μια ένδειξη την οποία είναι δυνατόν να συγκεκριμενοποιήσουμε ή ακόμα και να συνδέσουμε με πρόσωπα, αφού πρώτα ερευνήσουμε και τα στίγματα των κινητών, μέσα από κεραίες που θα μας οδηγήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας», συμπληρώνει στην «R» ο αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

    Την ίδια στιγμή, πληροφορίες για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου φαίνεται πως προκύπτουν και από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικά μία από αυτές αξιολογείται ως πολύ σημαντική, καθώς αφορά ένα πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο νησί και είχε στενή σχέση με τον τοπογράφο. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, το θύμα τού είχε εκμυστηρευτεί σε ανύποπτο χρονικό διάστημα πως ο ηθικός αυτουργός των περιστατικών ξυλοδαρμού που είχε υποστεί στο παρελθόν είναι γνωστός επιχειρηματίας του νησιού με τον οποίο φέρεται ότι είχε σημαντική διαφορά για έκταση-«φιλέτο» στη Μύκονο.

    Επένδυση

    Ο τοπογράφος φαίνεται να είχε αγοράσει μεγάλη έκταση στο νησί, σε σημείο που δίπλα του θα κατασκευαζόταν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, στο οποίο είχε επενδύσει και ο επιχειρηματίας. Η αγορά των στρεμμάτων από τον τοπογράφο έκοβε τον «αέρα» στη δόμηση του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ τους.

    Στη διάθεση των αστυνομικών υπάρχει και η σειρά των μηνυμάτων που αντάλλαξαν το θύμα και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, από τα οποία όμως δεν διαφαίνεται κάποια απειλή. Πρόκειται για μηνύματα με θέμα τα στρέμματα στη συγκεκριμένη έκταση και για χρήματα που δαπανήθηκαν, χωρίς ωστόσο να εξαπολύονται απειλές.

    Ίσως για τον λόγο αυτόν η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα για την οικονομική κατάσταση όχι μόνο του φερόμενου ως δράστη της εκτέλεσης στο Νέο Ψυχικό, αλλά και του θύματος, καθώς φέρεται πριν από τη δολοφονία του να έχει ξοδέψει το ποσό των 9.000.000 ευρώ για την αγορά της επίμαχης έκτασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα από την ίδια Αρχή θα πραγματοποιηθεί ακόμα και για τον ύποπτο επιχειρηματία της Μυκόνου, για τον αν δηλαδή είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Το ενδιαφέρον των ερευνών στρέφεται και σε έκταση στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου, όπου ο 54χρονος είχε ήδη αρχίσει να οικοδομεί κατοικίες.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ: F-35, ελικόπτερα S-100 στις Belharra και Crotale στη Γαλλία

    Στη σημερινή του συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη,...

    Σε περιοχή της Δυτ. Ελλάδας η μέγιστη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα! (ΧΑΡΤΗΣ)

    Συνεχίζονται οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων...

    Νέα πρόκληση από τα Τίρανα: Ο Αλβανός πρόεδρος στην εκδήλωση για την «γενοκτονία των Τσάμηδων»

    Επιστρατεύει θέμα Τσάμηδων ο Έντι Ράμα προκειμένου να απαντήσει στις εξελίξεις...

    Καρκίνος στο πάγκρεας: Ελπίδες για θεραπεία μετά από ανακάλυψη στο DNA

    Μια κρίσιμη ανακάλυψη στο DNA θα μπορούσε να συμβάλλει...