ΠΑΤΡΑ: Μόνον οι πολυεθνικές άνοιξαν χθες πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, αλλά ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο κέντρο

    Ημερομηνία:

    Άκρως υποτονική ήταν η κίνηση χθες στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας καθώς έμποροι αλλά και καταναλωτές προτίμησαν τις… παραλίες. Χθες, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα αν και είχαν τη δυνατότητα εκ του νόμου να ανοίξουν προαιρετικά τις πύλες τους, οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν να μην ανεβάσουν ρολά και να υπερασπιστούν
    με τον δικό τους τρόπο την κυριακάτικη αργία. Άλλωστε, οι περισσότεροι έμποροι από την εμπειρία των προηγούμενων ετών γνώριζαν πως η Κυριακή του Ιουλίου είναι μια «νεκρή» σε τζίρο μέρα για την αγορά, πόσω μάλλον όταν χθες η Πάτρα λόγω του καύσωνα θύμιζε καζάνι.

    Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ερμίνα ∆ιονυσάτου δήλωσε πως «ο  μπορικός Σύλλογος και τα μέλη του είμαστε ενάντιοι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
    Είμαστε υπέρ μόνον στο άνοιγμα τριών Κυριακών στις εορταστικές περιόδους καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα στους καταναλωτές. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι  τόσο επιβαρυμμένος από τις βασικές υποχρεώσεις και δεν υπάρχουν περιθώρια για αγορές. Υπάρχουν διαθέσιμες ώρες για το καταναλωτικό κοινό για να κάνει τα ψώνια του, το οποίο σίγουρα δεν  περιμένει την συγκεκριμένη Κυριακή.
    Εξάλλου, τα λειτουργικά κόστη για να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας πλέον είναι τόσο υψηλά που δεν μας συμφέρει».

    Πάντως, χθες άνοιξαν κανονικά οι αλυσίδες πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης αλλά και των καλλυντικών όμως η κίνηση ήταν υποτονική. Οι ελάχιστοι καταναλωτές που βρέθηκαν χθες το πρωί στην Πάτρα για να κάνουν τα ψώνια τους προέρχονταν από γειτονικές πόλεις, ενώ προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ακόμα και πολλά κεντρικά καφέ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου παρέμειναν κλειστά.
    Τέλος, να αναφερθεί πως οι έμποροι της Πάτρας εκτιμούν πως οι καταναλωτές γνωρίζουν πως οι τοπικές επιχειρήσεις ήδη έχουν δελεαστικές εκπτώσεις σε ποιοτικά είδη από την περασμένη ∆ευτέρα οπότε και έκανε επίσημη πρεμιέρα ο θεσμός. Οι έμποροι ευελπιστούν πως οι καταναλωτές θα αξιοποιήσουν το επόμενο διάστημα την «βουτιά» στις τιμές στα εμπορεύματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε χαμηλές τιμές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στην Πάτρα σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου

    Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα για να πραγματοποιήσει ομιλία...

    Τα ζώδια που βιάζονται πάντα να κάνουν νέες σχέσεις

    Ενώ κάποια ζώδια θα μείνουν ευχαρίστως για πάντα μόνα και άλλα...

    ΠΑΤΡΑ: Χωρίς νερό σήμερα Παρασκευή Εγλυκάδα, Διάκου, Αρόη, Στρατιωτικό Νοσοκομείο

    Εργασίες συντήρησης Ηλεκτρολογικών/ Μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε κεντρικά αντλιοστάσια, θα...
    Best Shop