Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινά αύριο η 106η Σύνοδος των Πρυτάνεων

    Ημερομηνία:

    Την Τρίτη καταφθάνουν στην Πάτρα και θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου οι πρυτανικές αρχές όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας για την 106η Σύνοδο Πρυτάνεων που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Πατρών.

    Την Παρασκευή μάλιστα, θα βρίσκεται στην πόλη μας σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με επικεφαλής τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

    Υπολογίζεται ότι οι ακαδημαϊκοί επισκέπτες θα φτάσουν τους 300.

    Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας έχει προετοιμαστεί πλήρως για την υποδοχή τους και τη φιλοξενία τους, καθώς για πρώτη φορά ο ακαδημαϊκός κόσμος θα φιλοξενηθεί σε ακαδημαϊκό χώρο και όχι σε ξενοδοχειακή μονάδα.

    Η 106η Σύνοδος Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Πατρών και προεδρεύοντα τον καθηγητή και πρόσφατα επανεκλεγέντα Πρύτανη Χρήστο Μπούρα.

    Παράλληλα, στον χώρο της πανεπιστημιούπολης έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις.

    Στο ερώτημά της εφημερίδας “Γνώμη” πώς η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί αυτό το γεγονός και να το αξιοποιήσει προς όφελός της, ο κ. Μπούρας μάς απάντησε: «Δυστυχώς με ελάχιστες εξαιρέσεις οι φορείς της πόλεις δεν πλαισιώνουν αυτό το γεγονός παρότι το Πανεπιστήμιό μας είναι μηχανή ανάπτυξης της περιοχής. Εμείς έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή για όλους, αλλά λίγοι είναι αυτοί που ανταποκρίνονται»

     Ανάμεσα στις ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η Αχάια Κλάους που θα υποδεχτεί τους υψηλούς επισκέπτες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα διαθέσει ενημερωτικά φυλλάδια που θα αφορούν τα αξιοθέατα και πληροφορίες για την περιφέρειά μας, η Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών που θα διαθέσει σταφίδες για να προστεθούν στις τσάντες που θα δοθούν στους συνέδρους.

    «Σκεφτείτε τι διαφήμιση θα ήταν για τα τοπικά προϊόντα της περιφέρειάς μας εάν αυτά περιλαμβάνονταν στις τσάντες που θα δώσουμε στους συνέδρους. Οπως επίσης και αν οι φορείς της πόλης προετοίμαζαν μία-δύο εκδηλώσεις υποδοχής των πρυτανικών αρχών που θα γίνονταν αφορμή γνωριμίας τους με την περιοχή μας. Ανεξάρτητα από τους φορείς, εμείς ως Πανεπιστήμιο έχουμε προετοιμάσει το καλύτερο δυνατό για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους και πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιό μας θα βγει κερδισμένο από αυτή την υπόθεση» προσθέτει ο κ. Μπούρας.

    Σε κάθε περίπτωση, το τετραήμερο της Συνόδου αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, καθώς η ατζέντα περιλαμβάνει πολύ σημαντικά θέματα και θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου. Μην ξεχνάμε ότι, πλέον, το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο καλείται να αναμετρηθεί και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που αποτελούν πραγματικότητα και για τη χώρα μας από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

    Μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου, θα καταβληθούν συνολικά 81.963.651 ευρώ σε...

    16χρονη μαχαίρωσε και παράτησε 19χρονη έξω από κλαμπ, συνελήφθη μαζί με τον συνεργό της

    Αδιανόητο περιστατικό βίας στον Πειραιά με μια 16χρονη να μαχαιρώνει μια...

    Στην Cosmote TV τα αθλητικά κανάλια της Nova με επιπλέον 3 ευρώ: Ιστορικό deal στη συνδρομητική τηλεόραση

    Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν σήμερα (16.7.2024) οι δύο μεγαλύτερες...