ΠΑΤΡΑ: Διήμερο αφιέρωμα στους ρεμπέτες Κώστα Τσιατά και Μπάμπη Γκολέ

    Ημερομηνία:

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

    Η καρδιά του Ρεμπέτικου την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου θα χτυπά στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας όπου για δύο ημέρες στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό αφιέρωμα στον βιρτουόζο του μπαγλαμά και εραστή του ρεμπέτικου Κώστα Τσιατά και τον μεγάλο πατρινό ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ.

    Το αφιέρωμα είναι μία ένδειξη τιμής από το δήμο της Πάτρας και το Διεθνές Φεστιβάλ στους δυο ρεμπέτες για την προσφορά τους στο τραγούδι και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

    Την πρώτη ημέρα Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ θα γίνει το αφιέρωμα στον Κώστα Τσιατά με τη συμμετοχή δεκαμελούς ορχήστρας την οποία απαρτίζουν η Βιβή Αποστολάτου – τραγούδι, Θεοδώρα Αθανασίου – κιθάρα-τραγούδι, Γιάννης Γερογιάννης – κλαρίνο-τζουράς-τραγούδι, Σωτήρης Παπατραγιάννης – μπαγλαμάς-τραγούδι, Άρης Σπηλιωτόπουλος – μπουζούκι-τραγούδι, Ανδρέας Γκολφινόπουλος – μπουζούκι-τραγούδι, Γιάννης Οικονόμου – βιολί, Γιάννης Αναγνωστόπουλος – κόντρα μπάσο, Νίκος Φορλίδας – κρουστά,Βασίλης Ζωϊτόπουλος – ακορντεόν (επιμέλεια προγράμματος-ενορχήστρωση).

    Ο Κώστας Τσιατάς συνέδεσε την πρωτεύουσα της Αχαΐας και όχι μόνο με το ρεμπέτικο και την αναβίωσή του, συνέδεσε την Πάτρα με τον μπαγλαμά, με την ερμηνεία παλιών λαϊκών τραγουδιών, με την αξία και τη σημασία των δημοκρατικών αγώνων.

    Έμφυτο ταλέντο, που βραβεύτηκε από τον Σίμωνα Καρά και συνεργάστηκε με πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα του ρεμπέτικου: Ιωάννη Τσομίδη, Ρόζα Εσκενάζυ, Δημήτρη Γκόγκο ή Μπαγιαντέρα, Κερομύτη, Σπύρο Καλφόπουλο, Γιάννη Μωραΐτη, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιώργο Ζαμπέτα, Μπάμπη Γκολέ, Γιώργο Ξηντάρη, Κώστα Καλαφάτη, Χρήστο Στυλιανέα, Γιώργο Σταματίου (Σπόρο), Θανάση Στουραΐτη, Γιάννη Λεμπέση, Μπινταγιάλα, Χάικ, Γιώργο Κόρο, Γιώτα Νέγκα.

    Δούλεψε σε φημισμένα μαγαζιά σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά η καρδιά του χτυπούσε πάντα για την Πάτρα, δημιουργώντας και προσφέροντας στην ψυχαγωγία και στην δισκογραφία με την κυκλοφορία του γνωστού ψηφιακού δίσκου «Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά».

    Το Σάββατο 20 Ιουλίου πάντα στο χώρο των «Παλαιών Σφαγείων» θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα στο Μπάμπη Γκολέ στο οποίο συμμετέχει εξαμελές μουσικό σχήμα που απαρτίζεται από τους Γιώργο Γκριζιώτη –  τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι, Σπύρο Δελέγκο – κιθάρα, τραγούδι,  Ανδρέα Σταματόπουλο – ακορντεόν, τραγούδι, Δημήτρης Σαρρή – μπαγλαμά, τραγούδι,  Ανδριάνα Τσαγκάρη – τραγούδι,  Σενίχ Ούνδεγερ – βιολί.

    Ο Μπάμπης Γκολές, γεννημένος στα Ταμπάχανα της Πάτρας αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες μουσικές προσωπικότητες της αναβίωσης του ρεμπέτικου τραγουδιού κατά την μεταπολιτευτική περίοδο. Με πληθώρα εμφανίσεων από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και με μια σειρά δίσκων από το 1982 και έπειτα, ο Γκολές σηματοδότησε μία νέα εποχή για το ρεμπέτικο γαλουχώντας γενιές μουσικών του είδους και προσελκύοντας το ευρύ κοινό στον μουσικό κόσμο του γραμμοφώνου.

    Η μουσική επιμέλεια ανήκει στους Σπύρο Δελέγκο και Γιώργο Γκριζιώτη.

    Γενική είσοδος 10ευρώ. Φοιτητικά – ΑΜΕΑ – Ανέργων 7ευρώ.

    Προπώληση εισιτηρίων www.ticketservices.gr

    Δισκοπωλείο JOE RECORDS – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

     

    ΠΑΤΡΑ: Διήμερο αφιέρωμα στους ρεμπέτες Κώστα Τσιατά και Μπάμπη Γκολέ ΠΑΤΡΑ: Διήμερο αφιέρωμα στους ρεμπέτες Κώστα Τσιατά και Μπάμπη Γκολέ

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα νησιά της Ελλάδας «στεγνώνουν» – Κρήτη και Νότιο Αιγαίο εκπέμπουν «SOS» για το νερό

    Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, οι υποδομές, αλλά και η αύξηση των...

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ: Μέχρι και την Κυριακή ο αφόρητος καύσωνας

    Βάσει της επικαιροποίησης του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, η ...

    Γνωστός ηθοποιός παλεύει με το τραύμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

    Αφού μίλησε για την κακοποίηση από την οποία είχε...

    Από το βίδωμα μέχρι τον τελικό έλεγχο οχημάτων: Τα ρομπότ αντικατέστησαν τους εργάτες στην Κίνα

    Τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας «κατακτούν» τα ανθρωποειδή ρομπότ στην Κίνα, τα...