Αντώνης Ρέμος: Πολύ σοβαρή χαρακτηρίζουν την υπόθεσή του πηγές των ελεγκτικών Αρχών – «Είμαστε ακόμη στην αρχή…»

    Ημερομηνία:

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, η οικονομική Εισαγγελία ήδη έχει θέσει στο μικροσκόπιό της τόσο τη φερόμενη ως υπόθεση φοροδιαφυγής, όσο και άλλες διαδρομές χρημάτων που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων Αρχών. Η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, όταν ο επικεφαλής της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έστειλε το σχετικό πόρισμα στην οικονομική Εισαγγελία. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Αρχής είχε προχωρήσει στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του γνωστού τραγουδιστή μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ.

    Παρ’ όλα αυτά, οι πηγές αναφέρουν ότι η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται ακόμα στο αρχικό της στάδιο, με αποτέλεσμα ο Αντ. Ρέμος και οι άλλοι πιθανά εμπλεκόμενοι να μην αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις, πριν περάσουν μερικοί μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή στις έρευνες υπάρχουν ακόμα αρκετά σημεία που θα πρέπει να διαλευκανθούν από τη Δικαιοσύνη, πριν από την κλήση για εξηγήσεις και την απόφαση για την άσκηση διώξεων ή όχι. «Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και είμαστε ακόμα στην αρχή», τονίζουν χαρακτηριστικά στην «R» άνθρωποι που έχουν γνώση της διαδικασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη.

    Οι «συνεργάτες»

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αντ. Ρέμος δεν είναι το μόνο πρόσωπο που ερευνάται. Αντιθέτως, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης εστιάζουν σε άτομα, τα οποία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τον γνωστό τραγουδιστή σε διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με τον χώρο του θεάματος. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας της οικονομικής Εισαγγελίας, μαζί με τον γνωστό τραγουδιστή αναμένεται να κληθούν ακόμα τέσσερα πρόσωπα.

    Πρόκειται για επιχειρηματίες που μαζί με τον καλλιτέχνη εμφανίζονται στις διαδρομές των χρημάτων, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Αρχών. Οπως φαίνεται να καταγράφεται στο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όλα ξεκίνησαν από την αγοραπωλησία μιας εταιρείας που διαχειρίζεται ανεμογεννήτριες. Ο επιχειρηματίας που αγόρασε την εταιρεία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας φέρεται, εκτός από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, να έδωσε χρήματα και στον Αντ. Ρέμο, αν και ο γνωστός τραγουδιστής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν φαίνεται επισήμως να ανήκε στους μετόχους της εταιρείας. Ακολούθως, ο διάσημος τραγουδιστής εκτιμάται πως έδωσε, ως δάνειο, σε γνωστό επιχειρηματία και προσωπικό του φίλο μέρος του ποσού που φέρεται να έλαβε από την πώληση της εταιρείας με τις ανεμογεννήτριες. Είναι αυτές οι διαδρομές των χρημάτων οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «δαιδαλώδεις και ύποπτες» από ανθρώπους που έχουν γνώση της ερευνητικής διαδικασίας. Παράλληλα, φορολογικές παραβάσεις του Αντ. Ρέμου και συνεργατών του φέρεται να έχει διαπιστώσει από τον περασμένο Απρίλιο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο το 2020 όσο και το 2021, ο τραγουδιστής και άλλοι δύο επιχειρηματίες φέρονται να λαμβάνουν μεγάλα ποσά από τα ταμεία επιχείρησης διαχείρισης ακινήτων στη Μύκονο. Τις ίδιες χρονικές περιόδους όμως, ο τραγουδιστής αλλά και οι άλλοι επιχειρηματίες δεν δηλώνουν στην εφορία τα ποσά που έλαβαν, γεγονός που εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Μόνο για τον Αντ. Ρέμο, οι φόροι που δεν πληρώθηκαν αγγίζουν τα 376.000 ευρώ.

    Εταιρεία διανομής καφέ

    Όπως όμως είναι σε θέση να γνωρίζει η «R», το ενδιαφέρον των Αρχών δεν σταματά σε αυτά τα δεδομένα, αλλά εστιάζεται και σε άλλες εταιρείες στις οποίες φέρεται να συμμετέχει ο Αντ. Ρέμος, όπως μια επιχείρηση διανομής καφέ. Παρά τη φερόμενη συμμετοχή του σε διάφορα εταιρικά σχήματα, αλλά και την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, όπως διέρρευσε στα ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντ. Ρέμος υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις περίπου 50.000 ευρώ κατ’ έτος, επί συνολικά πέντε συνεχή χρόνια. Ο ίδιος ο τραγουδιστής έχει ήδη τονίσει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι οι διαρροές αυτές δεν ευσταθούν.

    «Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους», έχει επισημάνει ο γνωστός τραγουδιστής. Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον του τραγουδιστή επαναλαμβάνεται αυτό που έχει επίσης αναφερθεί και στην ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας, ότι, δηλαδή, μέχρι στιγμής για τον ίδιο υπάρχει απλώς μια έρευνα και όχι κατηγορίες ή άσκηση διώξεων. Παράλληλα, επισημαίνεται πως δεν πρόκειται να προβεί σε καμία επιπλέον δήλωση για την υπόθεση, μέχρις ότου υπάρξουν επίσημα εξελίξεις.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

    Μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου, θα καταβληθούν συνολικά 81.963.651 ευρώ σε...

    16χρονη μαχαίρωσε και παράτησε 19χρονη έξω από κλαμπ, συνελήφθη μαζί με τον συνεργό της

    Αδιανόητο περιστατικό βίας στον Πειραιά με μια 16χρονη να μαχαιρώνει μια...

    Στην Cosmote TV τα αθλητικά κανάλια της Nova με επιπλέον 3 ευρώ: Ιστορικό deal στη συνδρομητική τηλεόραση

    Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν σήμερα (16.7.2024) οι δύο μεγαλύτερες...