Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, δροσιστικό και ιδιαίτερα νόστιμο.
To καρπούζι περιέχει 92% νερό και είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες βιταμίνες, όπως Α, Β6, Β1 και C. Μπορεί λοιπόν τα οφέλη από την κατανάλωσή του να είναι πολλά, πώς θα κάνετε όμως την διαδικασία του τεμαχισμού του ακόμη πιο εύκολη;
Πώς θα καθαρίσετε εύκολα τα κουκούτσια από το καρπούζι
Περιμετρικά από αυτό το «Υ» βρίσκονται τα κουκούτσια. Επομένως, με γνώμονα αυτό, ξεκινήστε να κόβετε με το μαχαίρι σας τα κομμάτια του καρπουζιού σαν να κόβετε μικρά κομμάτια τούρτας.
Extra tip: Ανεξάρτητα από τα παραπάνω ο καθένας έχει τη δική του τεχνική στο να τεμαχίζει ένα ζουμερό και νόστιμο καρπούζι, τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσετε ακόμη έναν εύκολο τρόπο;
Αφού κόψετε το καρπούζι στη μέση τοποθετήστε το στη ξύλινη επιφάνεια και κόψτε σε ευθείες.
Έπειτα, επαναλάβετε τη διαδικασία από την αντίθετη πλευρά, σαν να σχεδιάζετε μια σκακιέρα. Έτσι, θα έχετε μικρές λωρίδες καρπουζιού, σαν στικς, έτοιμα για κατανάλωση.