Η Δημοτική Αρχή Πάτρας στη συγκέντρωση των κατοίκων στο Γηροκομειό

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

    Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έχει ήδη ξεκινήσει τις παρεμβάσεις, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε στους κατοίκους της περιοχής του Γηροκομειού και όχι μόνο, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9 Ιουλίου, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Αναστασίου, στη συγκέντρωση που συγκάλεσε την Δευτέρα το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

    Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε όλες τις άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών, αλλά και σε όσες θα ακολουθήσουν. Σημείωσε, ότι κατατέθηκε αίτημα να κηρυχθεί όλο το Ανατολικό Διαμέρισμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μίλησε για τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και έργων βάσει των αναγκών που υπάρχουν, δηλώνοντας ότι θα ασκηθεί πίεση προς κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως τα Υπουργεία που έχουν την ευθύνη και την Κυβέρνηση.

    Ο Μ. Αναστασίου υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα στηρίξει κάθε δίκαιο αίτημα των κατοίκων και θα συμβάλει ώστε να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον, καθώς και να γίνουν αναγκαία έργα, όπως οι τοποθετήσεις δεξαμενών νερού σε διάφορα σημεία μέσα στο δάσος, οι διανοίξεις οδών διαφυγής όπου κρίνεται απαραίτητο, καθώς επίσης θα διεκδικήσει την παρουσία περισσότερων πυροσβεστικών δυνάμεων για προληπτική φύλαξη κ.α. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση και προς κάθε αρμόδιο φορέα, με τη Δημοτική Αρχή να είναι συμπαραστάτης και να κάνει τις δικές της αναγκαίες δράσεις από κοινού με το λαό.

    Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στις ελλείψεις χρηματοδοτήσεων και προσωπικού στο Δήμο, τονίζοντας πως θα συνεχιστεί η διεκδίκηση από την Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως πρέπει να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της, όπως και η Περιφερειακή Αρχή.

    Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Κορδάς, ο οποίος κάλεσε να υπάρξει συνολική παρέμβαση και πίεση προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα.

    Από τη συζήτηση με τους κατοίκους αναδείχθηκαν σημαντικά προβλήματα σε ό,τι αφορά στην πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών, όπως η έλλειψη πυροσβεστικών οχημάτων επιφυλακής (πέραν του ενός), η έλλειψη συντονισμού κ.α., ενώ τονίσθηκε  και αναγνωρίστηκε η σημαντική συμβολή του λαϊκού παράγοντα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ρίχτηκε στη μάχη με ό,τι μέσο διέθετε.

    Παράλληλα, αναδείχθηκε και η αγωνία για τη λήψη όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και μέτρων κατά των πιθανών κατολισθήσεων μετά τη φωτιά, με τις πρώτες βροχοπτώσεις.

    Στη συγκέντρωση ήταν επίσης παρόντες ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος και η Ρένα Σκαρλάτου, διαμερισματική σύμβουλος.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα νησιά της Ελλάδας «στεγνώνουν» – Κρήτη και Νότιο Αιγαίο εκπέμπουν «SOS» για το νερό

    Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, οι υποδομές, αλλά και η αύξηση των...

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ: Μέχρι και την Κυριακή ο αφόρητος καύσωνας

    Βάσει της επικαιροποίησης του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, η ...

    Γνωστός ηθοποιός παλεύει με το τραύμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

    Αφού μίλησε για την κακοποίηση από την οποία είχε...

    Από το βίδωμα μέχρι τον τελικό έλεγχο οχημάτων: Τα ρομπότ αντικατέστησαν τους εργάτες στην Κίνα

    Τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας «κατακτούν» τα ανθρωποειδή ρομπότ στην Κίνα, τα...