Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση, στο Παμπελοποννησιακό

    Ημερομηνία:

    Ο κύκλος των αφιερωμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στους μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές συνεχίζεται την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, με τη συναυλία για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

    Το Διεθνές Φεστιβάλ πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον ερμηνευτή των μεγάλων στιγμών της πορείας του ελληνικού τραγουδιού κατά τον 20ό αιώνα, στο δημιουργό μεγάλων και χιλιοτραγουδισμένων λαϊκών τραγουδιών, τον αγαπημένο τραγουδιστή των σπουδαίων συνθετών.

    Ένα φόρο τιμής στη γνήσια και ανεπιτήδευτη λαϊκή φωνή που σημάδεψε ανεξίτηλα την μουσική μας ιστορία και έγινε το μέσο για να φτάσουν τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής διανόησης στον ελληνικό λαό και να γίνουν κληρονομιά του.

    Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έγραψε τη δική του σημαντική ιστορία στο ελληνικό τραγούδι, μια ιστορία δεμένη με στιγμές και γεγονότα της νεότερης Ιστορίας μας και της ζωής μας. Ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και να είναι ο πρώτος τραγουδιστής που έβαλε τη μεγάλη ποίηση στο στόμα του λαού.

    Η συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη και οι αξεπέραστες ερμηνείες του στα έργα του «Ο Επιτάφιος» και «Ρωμιοσύνη» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, ήταν εκείνες που σφράγισαν την παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι.

    Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν και η συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι. «Είμ’ αϊτός χωρίς φτερά», «Πάει ο καιρός», «Στο Λαύριο γίνεται χορός», «Μίλησέ μου» κ.ά. είναι κάποια από τα τραγούδια που ξεχωρίζουμε.

    Συνεργάστηκε όμως και με άλλους μεγάλους συνθέτες, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος («Άπονη Ζωή», «Άσπρη Μέρα και για μας»), ο Απόστολος Καλδάρας, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Δήμος Μούτσης, ο Άκης Πάνου κ.ά. Ο ίδιος έγραψε περισσότερα από 200 τραγούδια, πολλά από τα οποία ερμήνευσε κιόλας

    Ερμηνεύουν:  Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Βασίλης Λέκκας, Μπάμπης Τσέρτος, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη

    Καλλιτεχνικη Επιμελεια – Ενορχηστρώσεις: Νικος Στρατηγός

    Προμήθεια εισιτηρίων: ticketservises.gr, δισκοπωλείο joe records (Καραϊσκάκη 134),Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (Κορίνθου 274).

    Τιμές εισιητρίων: Γενική εισοδος 10.00€,φοιτητικό – άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 7,00€, ομαδικό 5.00€

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θρίλερ στην Μπανγκόκ: 6 νεκροί μέσα σε ξενοδοχείο

    Μυστήριο στην Ταϊλάνδη, καθώς τουλάχιστον έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σήμερα...

    Μπέσσυ Μάλφα για Γεράσιμο Σκιαδαρέση: «Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον με τα μάτια»

    Η Μπέσσυ Μάλφα, με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της με την...

    H Ιωάννα Τούνη ξεσάλωσε στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στη Θεσσαλονίκη

    Στιγμές χαλάρωσης μέσα στο δύσκολο πρόγραμμά της, απόλαυσε η Ιωάννα...

    Οι νέοι εργαζόμενοι δεν είναι ρομποτάκια με δεξιότητες

    Άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Ασπράγκαθου  Ο νόμος της ΝΔ...