Πάτρα: 5.300 ακίνητα, αγνώστου ταυτότητας, χάνονται και πάνε στο δημόσιο

    Ημερομηνία:

    Μέσα στο επόμενο τρίμηνο πάνω από 5.000 ακίνητα στην Πάτρα πρόκειται να περάσουν στο δημόσιο, καθώς δεν έχουν ταυτότητα, δηλαδή είναι αγνώστου ιδιοκτήτη.

    Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 5.300 ακίνητα, σύμφωνα με την πρόεδρο της ένωσης ιδιοκτητών Αχαΐας, Κυριακή Αθανασιάδη, τα οποία για διάφορους λόγους οι ιδιοκτήτες δεν τα έχουν δηλώσει στην αντίστοιχη υπηρεσία του Εθνικού Κτηματολογίου.

    Αρκετά από αυτά είναι εγκαταλειμμένα, γεγονός που δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν ενδιαφερθεί για αυτά, δεν τους απασχολούν, άρα καλώς κάνουν και περνάνε στο δημόσιο.

    Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των αδήλωτων ακινήτων είναι περιουσία που οι δικαιούχοι τους έχουν προσπαθήσει να δηλώσουν, χωρίς ωστόσο να τα έχουν καταφέρει, έχοντας να περάσουν έναν σκόπελο από εμπόδια που μόνο εύκολο δεν είναι.

    Το ζήτημα είναι ότι εφόσον όλα αυτά τα ακίνητα περάσουν μέσα στους επόμενους μήνες στο δημόσιο είναι τι θα τα κάνει και πώς θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει. Η εμπειρία όμως και το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο είναι αργόσυρτο και προχωράει με διαδικασίες χρονοβόρες, το πιθανότερο είναι ότι τα ακίνητα αυτά θα παραμείνουν έτσι και δεν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν.

    Άλλωστε, ήδη το δημόσιο δεν γνωρίζει καν την περιουσία του και ούτε είναι σε θέση να ξέρει τα ακίνητα που βρίσκονται στην κυριότητα του. Εφόσον τελικά τα ακίνητα αυτά περάσουν στο δημόσιο και μείνουν έτσι, χάνεται μια ακόμα ευκαιρία που θα μπορούσε να βρεθεί για να δοθεί μια ανάσα στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης.

    Επιπλέον η μη αξιοποίηση τους και το ενδεχόμενο της ουσιαστικής εγκατάλειψης τους από το δημόσιο αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμα βαρίδι για την εικόνα και την αισθητική της πόλης.

    Για όλα αυτά οι ιδιοκτήτες ζητούν μια επιπλέον παράταση ενός χρόνου, ελπίζοντας ότι ο αριθμός των αγνώστου ταυτότητας κτιρίων, θα μειωθεί.

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ξεκινά το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Οι συνοικίες της Πάτρας επί τρεις μήνες θα «πλημμυρίσουν»...

    Ερύμανθος: Αντιπυρικά έργα στα τέλη της αντιπυρικής! Πήρε 230.000 ευρώ από το «πράσινο ταμείο»

    Eνώ το φετινό καλοκαίρι έχουν ξεσπάσει πολλές πυρκαγιές, τα...

    Κώστας Σβόλης: Ο Δήμαρχος να εφαρμόζει όσα ο ίδιος ψήφισε

    Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2024, μεταξύ άλλων...