Κώστας Σβόλης: Ο Δήμαρχος να εφαρμόζει όσα ο ίδιος ψήφισε

    Ημερομηνία:

    Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2024, μεταξύ άλλων έγιναν οι εξής αναφορές από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπιλίτευσης Κώστα Σβόλη:

    1.       Μας   δόθηκε   η   ευκαιρία   να   ευχαριστήσουμε,   για   μια   ακόμη   φορά,   όσους συνέβαλαν   στην   κατάσβεση   της   πρόσφατης   πυρκαγιάς   στο   Γηροκομειό. Αναφερθήκαμε   στις   ελλείψεις   και   στην   αδήριτη   ανάγκη   στελέχωσης   και χρηματοδότησης, στις κακές πρακτικές πολιτών να εναποθέτουν πράσινα απόβλητα σε κοινόχρηστους χώρους και προτείναμε τη συλλογή των πράσινων αποβλήτων με δημοτικά οχήματα εν είδει κινητού πράσινου σημείου. Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο Δήμαρχος   θεωρώντας   ως   μη   ρεαλιστική   τη   λύση   που   προτείναμε.   Μάλιστα αναφέρθηκε   και   πάλι   απαξιωτικά   περί «ποιότητας» του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Να θυμίσουμε, όμως, στον Δήμαρχο ότι το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Πατρέων   που ψηφίσθηκε   το 2023   προβλέπει: προμήθεια   ρυμουλκούμενου κλαδοτεμαχιστή,   φορτηγών   ανατρεπόμενων   οχημάτων   με   γερανό   και   αρπάγη   και ειδικών σάκων μεγάλης  χωρητικότητας για  συλλογή πράσινων αποβλήτων  πόρτα-πόρτα. Ας αφήσει η Δημοτική Αρχή τα περιφρονητικά σχόλια και ας εφαρμόσει αυτά που η ίδια ψήφισε. Η ποιότητα, συνήθως, κρίνεται εκ του αποτελέσματος κύριε Δήμαρχε.

    2. Αναφερθήκαμε   στα   σοβαρά   στεγαστικά   προβλήματα   που   αντιμετωπίζουν   τα ειδικά   σχολεία   ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.   Πάτρας   και   Ε.Ε.Ε.ΕΚ.   Αχαΐας.   Οι   ελλείψεις   σε σύγχρονες   και   κατάλληλες   σχολικές   αίθουσες   αναδεικνύουν   σοβαρή   αδυναμία Δημοτικής Αρχής και κεντρικής διοίκησης. Καταθέσαμε ως πρόταση για στέγαση σχολείου   το   πρώην   409   Στρατιωτικό   Νοσοκομείο   Πάτρας   και   παράλληλα   να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας χώρων ώστε να ελεγχθούν οι πιθανοί χώροι μεταστέγασης του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας. Απορίας άξιον είναι γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει απόφαση της εν λόγω επιτροπής για τη  μεταστέγαση  του  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.  στα κτήρια  της  Αχαϊκής  Συμπολιτείας 20 (πρώην 1η ΕΠΑΣ).

    3.   Αναφερθήκαμε   στο   σχέδιο   νόμου   που   αφορά   την   ψυχιατρική   μεταρρύθμιση. Καταθέσαμε   και   προτάσεις   για   να   τεθούν   στη   δημόσια   διαβούλευση   αλλά   η Δημοτική Αρχή αρνείται τη συμμετοχή στη διαβούλευση. Απλά, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι την ενδιαφέρει μόνο ο καταγγελτικός λόγος. Όσο   για την  κατηγορία   ότι   η   κυβέρνηση   νομοθετεί έχοντας  ως   άξονα   τη   σχέση κόστους – οφέλους, θα μας βρει σύμφωνους αρκεί να   απαντήσει ο Δήμαρχος γιατί γύρισε την πλάτη στους συμβασιούχους των προγραμμάτων κοινής ωφελείας. Δεν λειτούργησε   με   τη   λογική   κόστους   –   οφέλους;   Δεν   γύρισε   την   πλάτη   στους εργαζόμενους λόγω κόστους; Κύριοι της Δημοτικής Αρχής καλές είναι οι καταγγελίες για τα κόμματα εξουσίας αλλά γνωρίζατε τα πάντα όταν ζητούσατε την ψήφο του πολίτη. Τιμήστε λοιπόν με έργα τους πολίτες και αφήστε τον λαϊκισμό και την υποκρισία.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Κίνδυνος για το έργο του ΣΜΑ της Ξερόλακκας – Οι εργασίες έχουν διακοπεί

    Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος της διάλυσης της σύμβασης...

    Πάτρα: 5.300 ακίνητα, αγνώστου ταυτότητας, χάνονται και πάνε στο δημόσιο

    Μέσα στο επόμενο τρίμηνο πάνω από 5.000 ακίνητα στην...

    ΠΑΤΡΑ: Ξεκινά το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Οι συνοικίες της Πάτρας επί τρεις μήνες θα «πλημμυρίσουν»...