Στη φυλακή ο ψευτογιατρός και η «νοσηλεύτρια» Ελβετίδα σύζυγός του

    Ημερομηνία:

    Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν ο 65χρονος ψευτογιατρός και η «νοσηλεύτρια» Ελβετίδα σύζυγός του, οι οποίοι έταζαν θεραπείες με μαντζούνια για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες στο «ιατρείο» τους στην Κίσσαμο Χανίων.

    Το ζευγάρι καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κρήτης σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για τις απάτες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δεκάδων ασθενών από την Κίσσαμο και αλλού και για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους κατηγορουμένους, όπως και πρωτόδικα τον περασμένο Νοέμβριο, μειώνοντας την ποινή που τους είχε επιβληθεί.

    Ομως δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής και έτσι οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή για την έκτιση της ποινής των 3 ετών και 3 μηνών. Το ζευγάρι είχε εξαπατήσει δεκάδες ασθενείς από το 2017 ως το 2020, όταν έγινε έφοδος από αστυνομικούς που ανακάλυψαν πως ο δήθεν γιατρός ήταν ένας τσαρλατάνος που εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη ανθρώπων για αποτελεσματική θεραπεία. Επί τρία χρόνια είχαν δεχτεί πάνω από 200 ασθενείς! Μάλιστα η… φήμη τους για τις δήθεν θαυματουργές θεραπείες είχε ξεπεράσει τα όρια του νομού Χανίων, έχοντας ασθενείς από το Ηράκλειο αλλά και από την Αθήνα.

    PSEUTOGIATROS17074

    Ο 65χρονος παρουσιαζόταν ως κάτοχος πτυχίου Ιατρικής από αμερικανικό πανεπιστήμιο, με τον τίτλο «Doctor of Science» του Chaffey College της Καλιφόρνιας, ενώ εμφανιζόταν και ως καθηγητής σε πανεπιστήμιο Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ελβετίδα σύζυγός του συστηνόταν ως «πτυχιούχος Νοσηλευτικής στην Ελβετία με ειδίκευση στην εντατική μονάδα με πολύχρονη εμπειρία, έχοντας διατελέσει διευθύντρια μονάδας σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Ζυρίχη». Η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική, καθώς ο ψευτογιατρός δεν διέθετε πραγματικό πτυχίο Ιατρικής ούτε η σύζυγός του πτυχίο νοσηλεύτριας.

    Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας μέλη 15 οικογενειών που εξαπατήθηκαν, εξιστορώντας τη σε βάρος τους απάτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «αμφότεροι ισχυρίζονταν ότι διαθέτουν ιατρικές ικανότητες ίασης οποιασδήποτε ασθένειας, περιλαμβανομένων του καρκίνου και της λευχαιμίας, προέβησαν σε διαγνώσεις ασθενειών και λοιπών προβλημάτων υγείας, προέτρεπαν σε διακοπή φαρμακευτικών αγωγών, χορηγούσαν αμφιβόλου συστάσεως σκευάσματα και χρησιμοποίησαν πλήθος ηλεκτρονικών παραϊατρικών μηχανημάτων και συσκευών επί των ασθενών που τους επισκέπτονταν».

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, έπειτα από καταγγελία ζευγαριού στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από θύματα του ψευτογιατρού και της συζύγου του πως είχαν ιατρείο στην περιοχή της Κισσάμου και συστήνονταν ως γιατροί με πολύχρονη πείρα σε έγκριτα και κορυφαία νοσοκομεία του εξωτερικού. Στο «ιατρείο», που ήταν ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Κίσσαμο, δέχονταν ασθενείς για εξέταση, επί πληρωμή, κατόπιν ραντεβού, υποσχόμενοι πλήρη ίαση από κάθε ασθένεια (καρκίνος κ.λπ.), προτρέποντάς τους να διακόψουν κάθε φαρμακευτική θεραπεία και να ακολουθούν αποκλειστικά τις δικές τους εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, χορηγώντας τους άγνωστες ουσίες αμφιβόλου σύστασης και προέλευσης, κάνοντας χρήση παραϊατρικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών συσκευών, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

    Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο «ιατρείο» στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της παραλίας Τελωνείου Κισσάμου. Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, «το διαμέρισμα παρουσίαζε αυξημένη επισκεψιμότητα πολιτών κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οπως διαπιστώθηκε, στον χώρο υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες όπου ελέγχονταν τα άτομα που προσέρχονταν. Η κύρια είσοδος ήταν μόνιμα κλειδωμένη και την άνοιγαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ύστερα από τηλεφώνημα που τους έκανε κάθε πελάτης που κατέφθανε», τονίζεται στο ίδιο έγγραφο. Ακολούθησε έρευνα στα αρχεία του τοπικού ιατρικού συλλόγου για να διαπιστωθεί πως «δεν υφίσταται ιατρός με αυτά τα στοιχεία στα μητρώα του συλλόγου ούτε υπήρξε ποτέ στο παρελθόν».

    Παρίσταναν τους ανέργους στους αστυνομικούς

    Ακόμα και τους αστυνομικούς επιχείρησαν να εξαπατήσουν ο ψευτογιατρός και η Ελβετίδα σύζυγός του, καθώς εμφανίστηκαν ως… άνεργοι και ότι έκαναν παρατεταμένες διακοπές στην Κρήτη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το θράσος του ζευγαριού δεν είχε όρια, καθώς ακόμα και λίγο πριν από τη σύλληψή τους προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους αστυνομικούς, όπως είχαν ήδη εξαπατήσει δεκάδες ασθενείς.

    Αστυνομικοί παρακολουθούσαν στις 11 Δεκεμβρίου 2020 το δήθεν ιατρείο. Στις 10 το πρωί εμφανίστηκαν δύο γυναίκες, οι οποίες μπήκαν στο «ιατρείο» και έφυγαν δύο ώρες αργότερα. Οταν οι αστυνομικοί με πολιτικά τις ρώτησαν τι έκαναν μέσα στο διαμέρισμα, ανέφεραν πως είχαν υποβληθεί σε ιατρική εξέταση από τους κατηγορουμένους, έπειτα από σειρά προκαθορισμένων ραντεβού, καταβάλλοντας το ποσό της τάξεως των 50 ευρώ σε κάθε επίσκεψη. Ο ψευτογιατρός και η «νοσηλεύτρια» σύζυγός του τους χορήγησαν άγνωστο υγρό σκεύασμα σε σταγόνες που διέλυσαν μέσα στο νερό.

    Επίσης τους είχαν διαγνώσει σωρεία προβλημάτων υγείας στα νεφρά, στην ουροδόχο κύστη και στο ήπαρ, δηλώνοντας ότι έχρηζαν ειδικής θεραπείας από αυτούς… Ακολούθησε έφοδος των αστυνομικών στο διαμέρισμα, ρωτώντας τους κατηγορουμένους «τι δουλειά κάνετε;» Αυτοί απάντησαν: «Είμαστε άνεργοι και είμαστε στην Κίσσαμο για διακοπές από τις 22 Οκτωβρίου. Αποκλειστήκαμε στην Κρήτη λόγω κορονοϊού»…

    Οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, 25 πλαστικά φιαλίδια με άγνωστη υγρή μορφή, οκτώ βιβλία ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου, 480 ευρώ, αρχείο επισκέψεων 210 ασθενών, τηλεφωνικές συσκευές και συσκευές υπερήχου, χειρουργικά νυστέρια και λάμες κοπής, πιεσόμετρο και μία ηλεκτρονική συσκευή μασάζ.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός σε Ελλάδα και Eυρωζώνη τον Ιούνιο (πίνακες)

    Στο 2,5% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη...

    Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κατήγγειλε 21χρονη

    Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της αλλά και για...

    Μαλού Κυριακοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία με τον γιο της στο Instagram

    Μία σπάνια ανάρτηση μαζί με τον γιο της, έκανε...