Σία Αναγνωστοπούλου: Επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για την στήριξη των πυροσβεστών

    Ημερομηνία:

    Η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξη και την αξιοπρεπή εργασία των πυροσβεστών».

    Όπως αναφέρει: “Η αντιπυρική περίοδος φέτος δοκιμάζει δραματικά το πυροσβεστικό σώμα της Αχαΐας. Οι πυροσβέστες, που έδωσαν άνιση μάχη σε πύρινα μέτωπα στην  Πάτρα και την Τριταία Ερυμάνθου, έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς δυσκολίες που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την δική τους υγεία όσο και την αποτελεσματική πυροπροστασία της περιοχής.

    Σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, η ανάπαυση αποτελεί άγνωστη λέξη για τους πυροσβέστες. Εργάζονται ασταμάτητα, με ωράρια που αγγίζουν τα όρια της αντοχής, τόσο κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών όσο και μετά, αφιερώνοντας ημέρες στην επιτήρηση των καμένων εκτάσεων για τυχόν αναζωπυρώσεις. Πέραν όμως των εξαντλητικών ωραρίων, οι πυροσβέστες έρχονται αντιμέτωποι και με το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας. Οι υπερωρίες που αφιερώνουν στην “μάχη” με τις φλόγες μένουν απλήρωτες, οδηγώντας σε φαινόμενα κατάχρησης επιφυλακών.

    Επιπροσθέτως, η πυρκαγιά στο Γηροκομείο Πατρών αλλά και στην Τριταία , έφερε για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Β’ Μάχιμου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Δυτική Ελλάδα. Η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και μέσων στην περιοχή καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτεταμένων πυρκαγιών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

    Επιπλέον, η έλλειψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ολοένα και πιο πιεστικό πρόβλημα, θέτοντας σε κίνδυνο την αποτελεσματική πυροπροστασία της χώρας μας. Η ένταξη των Εποχικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό σώμα, με 12μηνη βάση, αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού και την ενίσχυση της πυροπροστασίας καθώς είναι αποτελεσματικοί, έμπειροι και εκπαιδευμένοι, μετρούν ήδη πολλά χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας και γνωρίζουν σε άριστο βαθμό την γεωγραφία των περιοχών που επιχειρούν.

    Η βουλευτής Αχαΐας ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για την άμεση δημιουργία του Β’ Μάχιμου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Δυτική Ελλάδα, πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα στην Αχαΐα και πότε προτίθεται να θεσμοθετήσει την πληρωμή υπερωριών και την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος για τους πυροσβέστες”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καρέ καρέ η έκρηξη βομβιστή αυτοκτονίας των Ταλιμπάν που σκοτώνει ακαριαία αστυνομικούς του Πακιστάν

    Ένα συγκλονιστικό βίντεο των αιματηρών επιθέσεων που εξαπολύουν εκατέρωθεν...

    Αχαΐα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Σελιανιτίκων

    Για την ασφαλή διέλευση υπερμεγεθών – υπέρβαρων οχημάτων μεταφοράς...

    Bίντεο ντοκουμέντο από τη Λέρο: Ο πατέρας χτυπούσε τον γιο του στο συνεργείο, πριν από ένα χρόνο

    Nέα διάσταση φαίνεται ότι αποκτά το έγκλημα στη Λέρο, όπου...