ΑΙΒΑΛΗΣ: Να αναβληθεί η απόφαση για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- Καταστρατηγούνται διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα

    Ημερομηνία:

    Την αναβολή της απόφασης  για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ζητά η παράταξη Αϊβαλή.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) αποτελεί πρόσωπο κομβικό για την εύρυθμη λειτουργία και την καλλιτεχνική πορεία του οργανισμού, μιας και ο ρόλος του αγγίζει κάθε πτυχή της καλλιτεχνικής παραγωγής και διοίκησης.

    Η θέση απαιτεί ηγέτη με όραμα και στρατηγική.

    Η επιλογή του είναι μια κρίσιμη απόφαση με άμεσες επιπτώσεις στον λαό της πόλης και τον οργανισμό μιας και πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση με στόχο την καλλιτεχνική αριστεία, την προσέλκυση κοινού και την εδραίωση του θεάτρου ως πυλώνα πολιτισμού στην τοπική κοινωνία. Η επιτυχημένη επιλογή οφείλει να βασίζεται σε μια σφαιρική αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα καλλιτεχνικά προσόντα, όσο και τις ηγετικές, διοικητικές και επικοινωνιακές δεξιότητες του υποψηφίου.

    Ομοίως, η διαδικασία επιλογής οφείλει να διεξάγεται με διαφάνεια και αμεροληψία, διασφαλίζοντας την αξιοκρατία και την εύρεση του καταλληλότερου υποψηφίου.

    Σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα ακόμη τώρα, λίγες μόλις ώρες πριν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με κυρίαρχο θέμα την πρόσληψη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, δεν μας έχει σταλεί η εισήγηση από την Πρόεδρο του οργάνου για το εν λόγω θέμα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, αναγράφοντας σχετικά με αυτή ότι «Η εισήγηση της προέδρου θα παρουσιαστεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ».

    Καταγγέλλουμε την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και διαδικασιών για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή (ΚΔ) στο  ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

    Ζητάμε:

    ·        Την αναβολή λήψης απόφασης για το εν λόγω θέμα.

    ·        Την γνωστοποίηση της εισήγησής της Προέδρου, συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως τα βιογραφικά των υποψηφίων, τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και τυχόν άλλα σχετικά έγγραφα.

    ·        Την παροχή εύλογου χρόνου προκειμένου αυτά να μελετηθούν διεξοδικά σε σχέση με την εισήγηση της Προέδρου.

    ·         Την εισαγωγή του θέματος επιλογής για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή σε νέο ΔΣ.

    Τα ανωτέρω δεν είναι μόνο δική μας απαίτηση. Τα επιβάλλουν οι θεμελιώδεις αρχές για αξιοκρατία και διαφάνεια που πρέπει να υπηρετούμε όλοι μας.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αναγκαστική προσγείωση της πτήσης Λονδίνο – Χανιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος

    Πρόβλημα στα υδραυλικά έχει η πτήση από το Λονδίνο...

    ΠΑΤΡΑ: Συντονισμός Περιφέρειας και Δήμου Πατρέων  για την αποκατάσταση των ζημιών στο «Γηροκομείο»

    Στη μάχη από κοινού Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος...

    Άγριος καβγάς στην Μύκονο – Του πέταξε λοστό και τον χτύπησε με κατσαβίδι στον λαιμό

    Άγριος καβγάς μεταξύ δύο ανδρών στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες...

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...