Από το «ήρθα για καφέ» μέχρι τη σιωπηρή παραίτηση: Γιατί κάποιοι εργαζόμενοι απλώς αρνούνται να δουλέψουν

    Ημερομηνία:

    Κάποιοι εργαζόμενοι βαριούνται να δουλέψουν και αυτό φαίνεται. Μόνο 1/3 των εργαζομένων πλήρους και μερικής απασχόλησης ενδιαφέρεται για τη δουλειά του και τον χώρο εργασίας του, ενώ περίπου το 50% κάνει μόνο τα απαραίτητα και το υπόλοιπο, άλλο 16%, αδιαφορεί πλήρως, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Gallup το 2023 και κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

    Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η σιωπηρή παραίτηση έχει γίνει σημάδι της εποχής μετά την πανδημία, με όλο και περισσότερους υπαλλήλους να προσπαθούν να κάνουν τη λιγότερη δουλειά που μπορούν χωρίς να τραβήξουν την προσοχή ενός προϊσταμένου ή διευθυντή.

    Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της στάσης είναι το “coffee badging“, ή σε ελεύθερη μετάφραση το «ήρθα για καφέ».

    Πρόκειται για την πρακτική του να πηγαίνει κανείς στο γραφείο για λίγες ώρες για να φανεί ότι πήγε, κάτι που θα μπορούσε να συνεπάγεται καφέ με συναδέλφους ή να κάθεται σε ένα meeting, αλλά μετά να φεύγει για να εργαστεί εξ αποστάσεως (στις περιπτώσεις υβριδικής εργασίας).

    Περισσότεροι από τους μισούς – 58% – των υπαλλήλων που απασχολούνται με υβριδική εργασία παραδέχθηκαν ότι πήγαιναν απλώς στο γραφείο για να τους δουν και μετά από λίγο έφευγαν, σύμφωνα με έρευνα του 2023, μεταδίδει το CNBC.

    Ο Ρότζερ Χολ, ψυχολόγος σε επιχειρήσεις με έδρα το Αϊντάχο, είπε ότι αυτή η τελευταία τάση δεν αποτελεί έκπληξη. «Οποτεδήποτε υπάρχει μια μέθοδος λογοδοσίας που είναι εύκολο να παρακαμφθεί, τα ανθρώπινα όντα θα παρακάμψουν τη λογοδοσία», σημείωσε.

    Σχεδόν στο 50% των εργαζομένων αποσπάται η προσοχή τουλάχιστον μία φορά κάθε μισή ώρα και περίπου στο 1/3 αποσπάται τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 λεπτά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Unily.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,6 για τον τζίρο στη βιομηχανία τον Μάιο του 2024

    Αύξηση 4,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο...

    Έντερο: Tι αποκαλύπτει η συχνότητα των κενώσεων για την κατάσταση της υγείας μας

    Η συχνότητα των κενώσεων αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για τη...

    ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΡΙΟ: ΙΧ χτύπησε δίκυκλο με δύο άτομα – ΦΩΤΟ

    Σοβαρό τροχαίο στην έξοδο της περιμετρικής προς Ρίο όταν...