Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών: Καταγγελία για το προσωπικό καθαριότητας

    Ημερομηνία:

    Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

    Ως σύλλογος, έχουμε καταγγείλει πολλές φορές την προσπάθεια να δοθούν υπηρεσίες του  ιδρύματος σε ιδιώτες. Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει επιδοθεί σε αγώνα απόλυσης του προσωπικού καθαριότητας και εξυπηρέτησης – εγκατάστασης του εργολάβου με κάθε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος.

    Παρατηρώντας τις προσπάθειες της πρυτανικής αρχής να εκδιωχθεί κακήν κακώς το προσωπικό  καθαριότητας, γίνεται πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι στόχος της δεν ήταν οι καλύτερες υπηρεσίες  καθαριότητας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά η παραχώρηση σε ιδιώτες μιας  ακόμα υπηρεσίας του Πανεπιστημίου, που άπτεται της ασφάλειας και ποιότητας της δημόσιας  υγείας. Στόχος της ήταν να απολυθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στην θέση τους να  αναλάβει εργολάβος, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει την δυνατότητα να παρέχει ούτε τα  απαραίτητα υλικά και τον εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται αυτά που έχει  προμηθευτεί το πανεπιστήμιο από δημόσιους πόρους και αναρωτιόμαστε ποιον συμφέρει τελικά  αυτή η κατάσταση;

    Στο δικαστήριο που προσέφυγε το πανεπιστήμιο ενάντια στα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα του  προσωπικού καθαριότητας, προσκόμισε στοιχεία ότι οι εργολάβοι είναι έτοιμοι να υπογράψουν  συμβάσεις και να εκτελέσουν το έργο καθαριότητας των εσωτερικών εγκαταστάσεων του  πανεπιστημίου σε Πανεπιστημιούπολη Ρίο, Κουκούλι, Μεσολόγγι. Η ετοιμότητα του εργολάβου  όσον αφορά στις εγκαταστάσεις της Πάτρας, όπως αποδεικνύεται καθημερινά από την 4/7/2024  που υπεγράφη η σύμβαση, είναι μία ποδιά με το λογότυπο της εταιρίας που δόθηκε στο  νεοπροσληφθέν προσωπικό. Έως σήμερα χρησιμοποιεί τις αποθήκες, τον εξοπλισμό και τα υλικά  καθαρισμού που έχει στη κατοχή του το πανεπιστήμιο, γεγονός που δεν προβλέπεται από καμία  σύμβαση.

    Είναι φανερό λοιπόν ότι δεν υπήρχε καμία ετοιμότητα από τον εργολάβο να αναλάβει το έργο και  ψευδώς την επικαλέστηκαν.

    Μέσα στην προσπάθεια της διοίκησης του πανεπιστημίου να απολυθεί το προσωπικό καθαριότητας  δεν δίστασε να αφήσει τα τμήματα του Αγρινίου χωρίς καθαρισμό από τις 4/7/2024 μέχρι τις  17/7/2024, αφού εξεδίωξε το προσωπικό ενώ δεν είχε ακόμα εργολάβο.

    Επίσης, μαθαίνουμε ότι, δυστυχώς, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποζημιώνονται με μισθούς  πείνας από τον εργολάβο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ήδη παραιτηθεί πάνω από  δέκα άτομα.

    Καλούμε για μία ακόμα φορά την Πρυτανική αρχή να καταγγείλει την σύμβαση με τον εργολάβο,  δεδομένου ότι δεν πληροί τους προβλεπόμενους από την προκήρυξη και τη σύμβαση όρους και σε  συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τις ομόφωνες  αποφάσεις των Συνελεύσεων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιδρύματος, να διεκδικήσει μια νέα  προκήρυξη θέσεων ΙΔΟΧ με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε ΑΕΙ.

     

    Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος

    Μανόλης Αποστολάκης

    Η Γραμματέας

    Ηλιάνα Βουλδή

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φρίκη: Στραγγάλισε κι έκαψε την «αγάπη της ζωής του» – Τραγικό τέλος για 21χρονη

    Η 21χρονη, η οποία είχε 100.000 ακόλουθους στο Instagram...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο

    Νεκρός εντοπίστηκε στο μπάνιο του σπιτιού του, ένας ηλικιωμένος...

    39χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη, είχε αφήσει σημείωμα

    Μια 39χρονη γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη στα Γιάννενα το βράδυ της Παρασκευής...

    Ώρα αποφάσεων για τον Τζο Μπάιντεν: 31 βουλευτές και 4 γερουσιαστές των Δημοκρατικών ζητούν να αποχωρήσει

    Επιμένει ο Τζο Μπάιντεν να επιστρέψει δριμύτερος στην κούρσα για την...