Εξαφάνιση του Μπεν στην Κω: Άνδρας στη Δανία υποστηρίζει πως είναι ο αγνοούμενος Βρετανός

    Ημερομηνία:

    Μέρες αγωνίας για την μητέρα του Βρετανού αγνοούμενου Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 33 χρόνια. Η 51χρονη Κέρι Νίνταμ περιμένει τα αποτελέσματα DNA ενός άνδρα από τη Δανία, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι ο γιος της.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον βρετανικό Τύπο η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, ο άνδρας από τη Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, τού αποκάλυψαν πως τον πήραν από το νησί του Αιγαίου ενώ οι γονείς του δεν αρνήθηκαν πως αυτό συνέβη. Ο νεαρός άνδρας από τη Δανία ανέφερε πως θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν στη συνέχεια σε ένα τροχόσπιτο.

    Η Κέρι Νίνταμ δήλωσε ότι αρνείται να ελπίζει, αφού βρέθηκε σε παρόμοια θέση πολλές φορές, αλλά στο τέλος απογοητεύτηκε. Η ίδια, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Αυτός ο άνδρας αναζητά την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στην αστυνομία της Δανίας δείγμα του DNA του. Μέσα σε 33 χρόνια είχαμε εκατοντάδες υποτιθέμενες θεάσεις (του Μπεν), τις περισσότερες εκ των οποίων ερευνήσαμε μόνοι μας τα προηγούμενα χρόνια». Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ βρίσκεται σε επαφή με την Ιντερπόλ προκειμένου το δείγμα DNA του νεαρού από τη Δανία να συγκριθεί με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τον Μπεν όταν γεννήθηκε.

    Η μητέρα του Μπεν δήλωσε σχετικά με τις απογοητεύσεις που έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθώντας να εντοπίσει τον αγνοούμενο γιο της: «Είχαμε πάρει DNA από ανθρώπους από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία και από ένα άτομο στη Φλόριδα και ένα στην Αυστραλία. Όμως, τουλάχιστον, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ προσπαθεί να μου δώσει απαντήσεις και είμαι ευγνώμων για αυτό».

    Η εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αγνοουμένων στην ιστορία της Βρετανίας. Ο μικρός Μπεν βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω  – στο σπίτι των παππούδων του, που έμεναν μόνιμα στο χωριό Ηρακλής – όταν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991. Την ημέρα της εξαφάνισης του ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του παιδιού δεν είχαν αποτέλεσμα.  Όμως, το 2012 η αστυνομία είχε πληροφορίες που υποστήριζαν πως ο μικρός Βρετανός είχε θαφτεί κατά λάθος από έναν οδηγό εκσκαφέα οικοδομικών μπάζων σε κοντινή απόσταση.

    Τον Οκτώβριο του 2012  η ελληνική αστυνομία, επικουρούμενη από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων αναζήτησης από την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, ξεκίνησε μια επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο εξαφανίστηκε το μικρό αγόρι. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός και εκπαιδευμένα σκυλιά, όμως δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του Μπεν.

    Όταν στις 23 Ιουλίου του 2021 δόθηκε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που έδειχνε πώς θα έμοιαζε ο Μπεν σε ηλικία 31 ετών, η μητέρα του δήλωσε ότι δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας πως ο γιος της μπορεί να σκοτώθηκε από εκσκαφέα.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    55 χρόνια από το αριστούργημα του Ντένις Χόπερ, «Easy Rider»

    Καθώς το κίνημα αντικουλτούρας της δεκαετίας του 1960 σχεδόν...

    ΕΚΤ: Στον Σεπτέμβριο στρέφεται η προσοχή επενδυτών και αποταμιευτών για τη μείωση των επιτοκίων

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικρίθηκε έντονα πριν από δύο και πλέον...

    Κορινθιακή Σταφίδα: Μία ιστορική καλλιέργεια που εξάγεται σε 45 χώρες – Προοπτικές και προβλήματα

    Σε διαδικασία «επούλωσης», μετά από μια δύσκολη περίοδο, βρίσκεται...

    Κορωνοϊός: Το θερινό come back – Θόλωση εγκεφάλου και κόπωση από τη χρόνια νόσο

    Ο κορωνοϊός για ακόμη μία φορά μας εκπλήσσει, κάνοντας ένα δυναμικό...