Ένα αγαπημένο φαγητό σε ντοματένια εκδοχή. Ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί που σερβίρονται με μια πανεύκολη σάλτσα από ψητές ντομάτες και κρεμμύδια. Για συνοδεία, ένα ρύζι θα κάνει το γεύμα άκρως χορταστικό!
Βήμα 1
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει και το στύβετε καλά. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε τον κιμά στο ψυγείο.
Βήμα 2
Για τη σάλτσα: Απλώνετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια , τα γεμίζετε με ένα κομμάτι τυρί το καθένα και τα ακουμπάτε επάνω στις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε μια πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά.
Βήμα 4
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις ψητές ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα ζουμιά από το ταψί, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ρύζι και μπόλικη σάλτσα.
Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook