Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα διατεθούν 220.000 προφυλακτικά

    Ημερομηνία:

    Το Σεξ μπορεί να μην αποτελεί επίσημο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά φαίνεται ότι το Παρίσι ετοιμάζεται για… έντονα αθλήματα σε κλειστούς χώρους.

    Η απαγόρευση της οικειότητας που σχετιζόταν με το Covid και είχε τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, έχει επισήμως αρθεί – οπότε το Παρίσι θα επιβεβαιώσει τη φήμη του ως ερωτική πόλη -, και έχει γίνει μαζική παραγγελία αντισυλληπτικών.

    Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, οι διοργανωτές των Αγώνων του 2024 δήλωσαν ότι 200.000 ανδρικά προφυλακτικά, 20.000 γυναικεία προφυλακτικά και 10.000 οδοντικά φράγματα θα διατεθούν στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου 14.500 αθλητές και προσωπικό θα κατευθυνθούν σε περίπου μία εβδομάδα, γράφει ο Guardian.

    Οι Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο έσπασαν τα ρεκόρ, παρέχοντας 450.000 προφυλακτικά, συμπεριλαμβανομένων (για πρώτη φορά) 100.000 γυναικείων. Ακόμα και οι αγώνες του Τόκιο χωρίς σεξ διέθεταν 160.000 δωρεάν προφυλακτικά – με αυστηρές οδηγίες προς τους αθλητές να μην τα χρησιμοποιήσουν, αλλά να τα πάρουν σπίτι τους ως αναμνηστικά. («Γεια σας, μαμά και μπαμπά! Πέρασα υπέροχα στο Τόικο! Θα θέλατε να δείτε το αναμνηστικό μου προφυλακτικό;»)Από ορισμένες απόψεις, πρόκειται για μια συνηθισμένη επιχείρηση. Εδώ και δεκαετίες, στο Ολυμπιακό Χωριό διατίθενται δωρεάν αντισυλληπτικά.

    Αν και τα αντισυλληπτικά στο Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι κάτι καινούργιο, εντούτοις εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των γυναικείων προφυλακτικών και των οδοντικών φραγμάτων στο Παρίσι.

    Οι μελέτες φαίνεται να επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η χρήση των γυναικείων προφυλακτικών δεν είναι ακριβώς διαδεδομένη. Στην Εθνική Έρευνα Οικογενειακής Ανάπτυξης 2006-10, μόνο το 1,7% των γυναικών των ΗΠΑ ηλικίας 15 έως 44 ετών ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν ποτέ γυναικεία προφυλακτικά.

    Αξίζει να αναφερθεί, ότι είναι πιο διαδεδομένα σε ορισμένα μέρη από ό,τι σε άλλα. Η Βραζιλία και η Νότια Αφρική έχουν υψηλότερα επίπεδα χρήσης από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των εκστρατειών διανομής και της εκπαίδευσης σχετικά με το πώς συμβάλλουν στη μείωση της εξάπλωσης του HIV. Παρόλα αυτά, δεν φαίνονται αρκετά δημοφιλή ώστε να δικαιολογούν την παροχή 20.000 τεμαχίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Όσο για τα οδοντικά φράγματα, τα οποία προωθούνται κυρίως σε ομοφυλόφιλες; Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι λίγοι τα χρησιμοποιούν. Μια αμερικανική αλυσίδα sex shop δήλωσε στο Atlantic το 2019 ότι πωλούσε λιγότερα από 600 φράγματα το μήνα, σε 13 καταστήματα και στην ιστοσελίδα της. Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι μεταξύ 330 ερωτηθέντων Αυστραλών γυναικών που έκαναν σεξ με γυναίκες, μόνο το 2,1% χρησιμοποιούσε συχνά οδοντικά φράγματα.

    Τι συμβαίνει στο Παρίσι; Μήπως οι υπεύθυνοι για την προμήθεια πολυουρεθάνης και λατέξ γνωρίζουν κάτι που δεν ξέρουμε; Υπήρξε μια παγκόσμια αναζωπύρωση των οδοντικών φραγμάτων και των γυναικείων προφυλακτικών;

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γυναίκα δεν έχει φάει και δεν έχει πιεί για 16 χρόνια – Οι γιατροί δεν έχουν ιδέα πώς ζει

    Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι δεν έχει φάει και δεν...

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε Αχαΐα και Ηλεία – ΧΑΡΤΗΣ

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει...

    Φον Ντερ Λάιεν: Η ώρα επιλογής των Επιτρόπων – Οι «αμετακίνητοι» και τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια

    Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για...