EuroBasket U20: Χάλκινη η Εθνική Ελλάδος

    Ημερομηνία:

    Η Εθνική Νέων Ανδρών κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ U20.

    Η ομάδα του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου επικράτησε με 70-68 του Βελγίου στην Γκντίνια της Πολωνίας, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου, έπειτα από ένα συγκλονιστικό μικρό τελικό κι έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή των τελευταίων λεπτών τον Θόδωρο Κωνσταντινίδη – ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας με 19 πόντους.

    Ο αγώνας ξεκίνησε με την Εθνική μας να παίζει με αντίπαλο… τον Αγιούμπα Μπράιαντ Τζούνιορ, ο οποίος σημείωσε τους οκτώ πρώτους πόντους του Βελγίου, με τη «γαλανόλευκη» να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο τέταρτο λεπτό, με τρίποντο του Χαρίλαου Παρασκευόπουλου (9-8).

    Νωρίτερα, μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ αποχώρησε υποβασταζόμενος έχοντας χτυπήσει στο γόνατο ωστόσο στα μισά της περιόδου επέστρεψε, με την Εθνική μας να προπορεύεται στο φινάλε της με 21-15, με τον Παρασκευόπουλο να είναι απόλυτα εύστοχος (1/1 διπ. και 2/2 τριπ.).

    Ο Μπράιαντ Τζούνιορ μπήκε πάλι «καυτός», πετυχαίνοντας δύο σερί τρίποντα και με ένα ακόμη του Νόα Μόζεν το Βέλγιο προσπέρασε με 24-23. Εκμεταλλευόμενη τα λάθη των διεθνών μας, η ομάδα του Ζαν-Μαρκ Ζομέν κατάφερε αργά αλλά σταθερά να «χτίσει» ένα προβάδισμα (30-25 στο 15′ και 38-29 στο 19′), με πρωτεργάτη τον Νέιθαν Μίσια-Ντιο (έφτασε τους 13 πόντους με 3/3 βολές, 2/3 διπ. και 2/4 τριπ.), κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 40-31.

    Λάθη και αστοχία, είχαν ως συνέπεια στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου να σημειωθεί μόλις ένα… τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) του Σαμορούντοβ, που μείωσε σε 40-35 και λίγο αργότερα σε 42-38. Ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, η διαφορά κυμαινόταν συνεχώς ανάμεσα στους τέσσερις και τους οκτώ πόντους, με το Βέλγιο να διατηρεί εν τέλει το προβάδισμα με 50-46.

    Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με εκατέρωθεν τρίποντα – από δύο για κάθε ομάδα, με τον Χρήστο Μπουντούρη να σκοράρει για την Ελλάδα – με τον Θόδωρο Κωνσταντινίδη να σημειώνει επτά συνεχόμενους πόντους και να «ευθύνεται» για το προβάδισμά μας (57-56), αλλά και την ισοπαλία 60-60 στο 35′.

    Με μία βολή ο Κόμπε Γκριμονπρέζ έκανε το 63-62 για το Βέλγιο αλλά με τρίποντο του Γιάννη Καρακώστα η Εθνική προσπέρασε, 80 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης.

    Ο Αλεξάντερ Ρεντσέλντερς ισοφάρισε στο 39′, αλλά ο Κωνσταντινίδης με νέο σουτ τριών πόντων έδωσε αέρα τριών πόντων στην Εθνική. Στα 15 δευτερόλεπτα ο Μίσια-Ντιο αστόχησε σε τρίποντο, ο Κωνσταντινίδης πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε και φάουλ ευστοχώντας σε μία από τις δυο βολές, για το 69-65, δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

    Οι Βέλγοι αστόχησαν εκ νέου σε προσπάθεια τριών πόντων, ο Μίσια-Ντιο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κερδίζοντας και φάουλ – ευστόχησε στις δυο βολές για το 69-67. Ο Κωνσταντινίδης, στα 3” κέρδισε φάουλ ευστοχώντας σε μία βολή με τον Μπουντούρη να αποτρέπει το τρίποντο κάνοντας φάουλ στον Γκλεν Τίμερμαν, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη, με την Ελλάδα να κατακτά την τρίτη θέση κερδίζοντας με 7-68.

    Τα δεκάλεπτα: 15-21, 40-31 (ημ.), 50-46, 68-70 (τελ.).

    Διαιτητές: Ζαφέρ Γιλμάζ (Τουρκία), Γιαν Μπαλούν (Τσεχία), Αντρέα Μποντζόρνι (Ιταλία).

    Οι συνθέσεις:

    ΒΕΛΓΙΟ (Ζαν-Μαρκ Ζομέν): Φαν Άικ, Μόζεν 9 (1), Πολέ 3 (1), Τίμερμαν 10 (3), Νούι 1, Ρεντσέλντερς 5 (1), Μπράιαντ Τζούνιορ 19 (4), Τσιέντα-Μπαλότζι, Μπεσάνγκ, Γκριμονπρέζ 3, Μπάστιανσεν 1, Μίσια-Ντιο 17 (2).

    ΕΛΛΑΔΑ (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος): Καρακώστας 9 (1), Πλώτας, Κωνσταντινίδης 19 (2), Καπετάκης 2, Παρασκευόπουλος 8 (2), Μπουντούρης 8 (2), Βασιλείου 2, Χιτικούδης 2, Σαμοντούροβ 6 (1), Καμπερίδης, Ιωάννου, Ζούγρης 14.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που της επιτέθηκε ο δράκος της Ομόνοιας

    Τον τρόμο σε ανυποψίαστες γυναίκες προκαλεί ο δράκος της...

    Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου, πρώην παίκτρια του Masterchef

    Σε ηλικία μόλις 39 ετών έφυγε από τη ζωή...

    Αμαξοστοιχία Intercity, με εκατοντάδες επιβάτες, προσέκρουσε σε βράχια

    Τρένο προσέκρουσε σε βράχια που είχαν πέσει στη γραμμή,...

    Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με 40άρια και σήμερα – Υποχώρηση από αύριο

    Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα, Δευτέρα ο καιρός. Τις μεσημβρινές...