ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Επισκεύαζαν στέγη στις 2 μ.μ. με 42 βαθμούς Κελσίου! Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Πάτρας – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Του Κ. Φλαμή (ΠΟΛΙΤΕΙΑ):

    Τι και αν μέχρι και το αρμόδιο Υπουργείο είχε διατάξει υποχρεωτική παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, στην Πάτρα γίνονταν εργασίες… μέχρι και σε στέγες κτιρίων! Ο φωτογραφικός φακός της «Πολιτείας» αδιάψευστος μάρτυρας για εργασίες αποκατάστασης στέγης σε κεντρικό κτίριο της Πάτρας στις 2 μετά το μεσημέρι, εν μέσω καύσωνα και με το θερμόμετρο να δείχνει 42 βαθμούς Κελσίου. Τρεις εργαζόμενοι είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και αποκαθιστούσαν την κεραμοσκεπή τοποθετώντας καινούργιο υλικό! Φυσικά πουθενά δεν υπήρχε σκιά, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ ήταν φανερή η κόπωση την οποία αισθάνονταν. Φυσικά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν έχει καμία ευθύνη, αφού εργολάβος είχε αναλάβει την εργασία. Οσο για την Επιθεώρηση Εργασίας; Πληροφορηθήκαμε πως λόγω αδειών… αδυνατούν να κάνουν τους ελέγχους που πρέπει, οπότε η ασυδοσία σε χώρους εργασίας ζει και βασιλεύει!Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας είναι γνωστό, ας αναλογιστούμε λοιπόν πως αυτό «εκτοξεύεται» λόγω καλοκαιρινών αδειών.

    Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, από την Τετάρτη 17/07/2024 έως και την Παρασκευή 19/07/2024 για το σύνολο των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, για εργασίες χειρωνακτικές, που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, όταν η θερμοκρασία είναι ίση ή ανώτερη των 40° C, καθίστατο υποχρεωτική η παύση εργασιών τους κατά το χρονικό διάστημα 12:00-17:00. Ενδεικτικά αναφέρονται εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα πατίνι, τροχοπέδιλα κ.α (delivery), κ.λπ.

    Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι εργασίες που γίνονταν εν μέσω καύσωνα! Οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, μαζί με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σε περιοδεία που πραγματοποίησαν σε  χώρους δουλειάς, παρενέβησαν και σταμάτησαν τις εργασίες στα εργοτάξια εκείνα που οι εργολάβοι εξακολουθούσαν να πιέζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Οι παρεμβάσεις για την προστασία των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, έγιναν στα υπό εκτέλεση έργα στην πόλη της Πάτρας και στα εργοτάξια της υπό κατασκευή, νέας εθνικής οδού, Πατρών – Πύργου. Οι εργασίες στα έργα ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιούνται στη γειτονιά των Προσφυγικών της  Πάτρας, σταμάτησαν έπειτα από την παρέμβαση των συνδικαλιστών. Η ανταπόκρισή και η ανακούφιση των εργαζομένων που εργάζονταν κάτω από ανυπόφορες θερμοκρασίες, ήταν μεγάλη.

    Επίσης, παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε υπό κατασκευή σούπερ μάρκετ στα Ζαρουχλέικα, με τις εργασίες κι εκεί να σταματούν μετά από την παρέμβαση του κλιμακίου των συνδικαλιστών.

    Το ίδιο συνέβη και στα εργοτάξια των ΑΒΑΞ και ΑΚΤΩΡ στην υπό κατασκευή νέα εθνική οδό με τον Πύργο, με τα έργα να παύουν σε όλο το μήκος εκτέλεσης των εργασιών»!

     

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πλειστηριασμοί: Η εβδομάδα με τα πιο μεγάλα και «επώνυμα» σφυριά

    Η εβδομάδα με τα πιο μεγάλα και «επώνυμα» σφυριά είναι αυτή...

    Tιμολόγια: «Κόκκινος» ο Ιούλιος στο ρεύμα – Νέο άλμα 73% με υψηλότερη τιμή τα 850 ευρώ η μεγαβατώρα

    Στο τελευταίο οκταήμερο «καύσωνα» τιμών του Ιουλίου που θα είναι καθοριστικό...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/7/2024

    17:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 2024 Ούμαγκ 19:30...