Πάτρα: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος, στο «μαύρο» οι εκπτώσεις

    Ημερομηνία:

    «Μα για ποιες εκπτώσεις μιλάτε; Πλάκα μας κάνετε; Δεν βλέπετε ότι τις απογευματινές ώρες έως ότου να πέσει ο ήλιος δεν κυκλοφορεί τίποτα στους δρόμους της Πάτρας;

    Πώς να έχουμε εμείς έστω και την ελάχιστη κίνηση στα μαγαζιά μας;». Αυτή ήταν η αντίδραση γνωστού εμπόρου της Πάτρας, όταν τον ρωτήσαμε πώς πάνε μέχρι ώρας οι καλοκαιρινές εκπτώσεις. Και πράγματι κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην αγορά όλες τις ημέρες.

    Η ζέστη και ο καύσωνας των 40 και των 41 βαθμών Κελσίου έχει οδηγήσει τον περισσότερο κόσμο είτε σε κάποια κοντινή παραλία, είτε στην δροσιά του κλιματιστικού του μένοντας στο σπίτι.

    Αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα που υπάρχει έξω έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην αγορά και έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην εμπορική κίνηση, τόσο τις πρωινές, όσο και τις απογευματινές ώρες.

    Ειδικότερα τις απογευματινές ώρες από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα η Πάτρα μοιάζει μια έρημη πόλη ακόμα και όταν τα καταστήματα είναι ανοικτά. Ελάχιστα αυτοκίνητα τους δρόμους, ακόμα λιγότεροι πεζοί να περπατούν.

    Κανείς δεν βγαίνει έξω παρά μόνο για τα άκρως απαραίτητα και φυσικά όχι για να ψωνίσει. Οι χτύποι της καρδιάς της πόλης επανέρχονται όταν πέφτει πια ο ήλιος και είναι έτοιμα να κλείσουν τα μαγαζιά.  Οπότε οι εκπτώσεις μέχρι ώρας έχουν μία αντίθετη πορεία από τον υδράργυρο.

    Οι πρώτες στον πάτο, ο δεύτερος στο ταβάνι…

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Κ. Πελετίδης συνάντησε την Νόρα Δράκου – ΦΩΤΟ

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε σήμερα (Δευτέρα 22/7)...

    Δυτ. Ελλάδα: Μία ακόμη τραγωδία στη θάλασσα

    Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

    Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

    Συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ....

    Ο ΟΛΠΑ για τον θάνατο της Ερασμίας Κάνιστρα

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Α.Ε. ,...