Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Γιατί σταμάτησαν να ψάχνουν για σπίτι στην Βρετανία

    Ημερομηνία:

    Σε αναμονή έχουν βάλει τα σχέδια τους να βρουν σπίτι στην Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με δημοσίευμα.

    Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να έβαλε στο μάτι ακίνητα στην Βρετανία προκειμένου να διαμένει μαζί με την σύζυγό του όταν επισκέπτονται την χώρα και να μην μένουν σε ξενοδοχεία. Ωστόσο φαίνεται ότι η αναζήτησή του ζευγαριού για κατοικία σε βρετανικό έδαφος έχει τεθεί προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου για την ασφάλεια της οικογένειάς του.

    «Ο Χάρι θέλει πραγματικά να περνάει περισσότερο χρόνο στην Βρετανία, αλλά δεν αισθάνεται άνετα να το κάνει μέχρι να διευθετηθούν τα θέματα ασφαλείας», δήλωσε πηγή στην Express. Όπως εξήγησε η πηγή η δικαστική διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι με το βρετανικό κράτος για την ασφάλεια που του παρέχεται όσο βρίσκεται στην Βρετανία φαίνεται ότι καθυστερεί τα σχέδια του να βρει σπίτι στην πατρίδα του. «Αυτός και η Μέγκαν σχεδίαζαν να αναζητήσουν φέτος σπίτι για μερική χρήση κοντά στο Ουίνδσορ και ήλπιζαν ότι η διαδικασία των προσφυγών θα εκδικαζόταν πριν από το τέλος Ιουλίου, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν κανονικά την αναζήτησή τους. Ωστόσο, η δικαστική διαδικασία φαίνεται να παίρνει το χρόνο της», ανέφερε η πηγή.

    Νωρίτερα φέτος, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε να αφαιρέσει από το ζευγάρι την ασφάλεια τους επί της Βρετανίας, η οποία χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

    Ο πρίγκιπας Χάρι κλήθηκε να πληρώσει το 90% των νομικών εξόδων του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών. Τον Φεβρουάριο, ο Sir Peter Lane, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε καμία παρανομία στην αφαίρεση της ασφάλειας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το 2020 όταν σταμάτησαν να είναι εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

    Τότε ο δούκας του Σάσσεξ άσκησε έφεση κατά της απόφασης. «Ο χρόνος που χρειάζεται είναι μάλλον ατυχής. Υπήρχαν σχέδια σε εξέλιξη για να περάσουν περισσότερο χρόνο στην Βρετανία φέτος, αλλά βλέποντας ότι υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με την ασφάλεια, δεν αισθάνονται (σ.σ. οι Σάσεξ) σίγουροι να φέρουν τα παιδιά μαζί τους», ανέφερε η πηγή.
    Μετά την έξωση από το Frogmore Cottage τον Ιούνιο του 2023, ο πρίγκιπας, Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν είχαν μόνιμο τόπο διαμονής στην πατρίδα του. Ο δούκας του Σάσσεξ φέρεται να επιθυμεί να έχει μία βάση στο Λονδίνο, στην οποία θα μπορούσε να επιστρέφει αντί να πηγαίνει σε ξενοδοχεία.

    Το ζευγάρι δέχτηκε πλήγμα όταν του ζητήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά του Frogmore Cottage, της βασιλικής κατοικίας που πίστευαν ότι «θα είναι πάντα εκεί γι’ αυτούς». Το ζεύγος έλαβε το μισθωτήριο του σπιτιού από την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ως γαμήλιο δώρο το 2018. Ωστόσο, αφού παραιτήθηκαν από εργαζόμενα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και έφυγαν στις ΗΠΑ τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα κλειδιά της πολυτελούς βασιλικής κατοικίας.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    σπιράλ: «Δημοτική» ταλαιπωρία συνδημότη στο Πλατάνι

    Το σπιράλ είδε τα έγγραφα, επισκέφτηκε το χώρο και...

    Εθνική μπάσκετ: Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Κώστας Αντετοκούνμπο

    Μετά τον Θανάση (ρήξη αχιλλείου τον περασμένο Απρίλιο) κι...

    Σοφία Πολυζωγοπούλου – «Το μαρτύριό μου με τον Λύτρα» – Τι δηλώνει η δικηγόρος από την Αμαλιάδα

    Η εν διαστάσει σύζυγος του ποινικολόγου, με καταγωγή από...

    Συνάντηση εργασίας του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου στα γραφεία του Athens Film Office

    Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Ιουλίου2024 ο αναπληρωτής...