ΠΑΤΡΑ: Οι Πυροσβέστες από την Μάλτα επέδειξαν επαγγελματισμό και ηρωισμό! – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. Αχαϊκή Πολιτεία) –

    Οι Πυροσβέστες από την Μάλτα ρίχτηκαν στην μάχη με τη φωτιά προτού καλά – καλά πατήσουν το πόδι τους επί ελληνικού εδάφους. Δεκαπέντε έμπειροι και «μπαρουτοκαπνισμένοι» κομάντο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ήδη στην Πάτρα και φιλοξενούνται από την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σταθμού της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

    Η άφιξή τους έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της χώρας μας με άλλες χώρες, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της διάθεσης άλλων κρατών να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες και τις αντικειμενικά πολύ δύσκολες καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί την περίοδο της κλιματικής κρίσης. Έτσι, οι δεκαπέντε Μαλτέζοι πυροσβέστες έφθασαν την προηγούμενη Δευτέρα στην αχαϊκή πρωτεύουσα και μετέβησαν το πρωί για να παρουσιαστούν στην Υπηρεσία στην οποία θα ανήκουν οργανικά κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής τους. Αλλά ούτε καν πρόλαβαν να κάνουν την τυπική παρουσίασή τους στον Διοικητή της Υπηρεσίας και να προβούν σε συστάσεις γνωριμίας με το προσωπικό, αφού, μέσα σε λίγα λεπτά αφότου αφίχθησαν ήχησε ο συναγερμός για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή του Γομοστού, στα όρια της Δυτικής Αχαΐας.

    ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    2 μαλτα

    Στο τέλος, μετά την λήξη του συναγερμού, και αφού είχαν προσφέρει αποτελεσματικές και άκρως πολύτιμες υπηρεσίες, αποδεικνύοντας και επιδεικνύοντας… γνώση, ικανότητα, εμπειρία, επαγγελματικό, και πρωτίστως… ηρωισμό και διάθεση αυτοθυσίας, δέχθηκαν τις θερμές ευχαριστίες και τα εγκάρδια συγχαρητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη. Ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Πολιτεία» υπογράμμισε την τεράστια σημασία που έχει για την χώρα μας αυτή η συνεργασία με άλλα κράτη, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι το ζήτημα της προστασίας των δασών και του φυσικού μας πλούτου είναι κάτι που αφορά κάθε άνθρωπο και σε εποχή κλιματικής αλλαγής όλες οι χώρες οφείλουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν στηρίζοντας η μία την άλλη.

    Είναι κάτι άλλωστε που ο ίδιος είχε επισημάνει και σε δηλώσεις του σε διεθνές και επίσημο επίπεδο, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί με την ιδιότητά του, ως Αντιπεριφερειάρχης, στην Ολλανδία, σε σύνοδο για την Πολιτική Προστασία και τις ανάγκες αντιμετώπισης των κλιματικών καταστροφών, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, στο πλευρό των Μαλτέζων πυροσβεστών βρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κα Νάντια Ασκούνη η οποία όχι απλώς τους συνεχάρη για την καθοριστική συμβολή τους και συνεργασία τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που προκλήθηκε στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια του Δήμου τον οποίο η ίδια υπηρετεί από θέση Αντιδημάρχου, αλλά με δηλώσεις της στην «Πολιτεία» εξήρε την αποδεδειγμένη άσκηση των καθηκόντων τους με αυταπάρνηση και την σημασία της εδώ παρουσίας τους σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη φάση του καλοκαιριού, φάση άκρως επικίνδυνη για πυρκαγιές.

    ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ,

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ…

    Οι συγκεκριμένοι δεκαπέντε πυροσβέστες από την Μάλτα θα παραμείνουν στην Πάτρα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον Αύγουστο η περιοχή θα μείνει χωρίς βοήθεια. Αντιθέτως. Απλώς η εν λόγω ομάδα θα επιστρέψει, για ευνόητους λόγους, πίσω στην πατρίδα  και θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα συναδέλφων τους, ίδιου αριθμού, (δεκαπέντε), οι οποίοι θα παραμείνουν μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού και για όσο κριθεί αναγκαία η εδώ παρουσία τους και συμβολή τους στα καθήκοντα των Ελλήνων πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σταθμού της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και ευρύτερα των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής.

    ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    3 μαλτα

    Οι πυροσβέστες από την Μάλτα διαμένουν ήδη στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σταθμού της Βιομηχανικής Περιοχής της Πάτρας και σε χώρους που ετοιμάστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική σκέψη ήταν η φιλοξενία της σε κάποιο άλλο χώρο, πιθανότατα σε κάποιο ξενοδοχειακό κατάλυμα κι η καθημερινή τους μετακίνηση από και προς τον Π.Σ. της ΒΙ.ΠΕ.. Όμως η υπηρεσία τους προτίμησε την εγκατάστασή τους εντός της Μονάδας, για λόγους προσαρμογής στο καθήκον. Κι έτσι όλο το προηγούμενο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος εντός του Πυροσβεστικού Σταθμού, όπου, κατά πληροφορίες, αποτελεί υπόδειγμα χώρου φιλοξενίας για διαμονή τέτοιου σκοπού. Ένας χώρος ο οποίος παρέχει όλα τα απαραίτητα, από κοιτώνες και ερμάρια μέχρι και υδραυλικές, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά και στοιχειώδεις ανέσεις για ιδανική διαμονή. Πέραν αυτών, οι Μαλτέζοι πυροσβέστες θα τύχουν ειδικής επίσημης υποδοχής στο πλαίσιο τελετής που προγραμματίζεται σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

    Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο...

    Μεγάλο έργο ύδρευσης στον Ερύμανθο

    Ένα σημαντικό έργο που θα εξασφαλίσει σε δεκάδες χωριά...

    Σοβαρή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου έκοβε βόλτες με ηθοποιό που είχε κορωνοϊό!

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία,...

    Ποια ήταν η Οσία Πελαγία η Τηνία που τιμάται σήμερα

    Μοναχή από την Τήνο, η μνήμη της οποίας τιμάται...