ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ – ΠΑΤΡΑ: «Δεν αντέχουμε»… και απλήρωτοι, και εξαντλημένοι

    Ημερομηνία:

    του Αχιλλέα Ροδίτη (ΠΟΛΙΤΕΙΑ):

    Πολλές φορές έχουμε γράψει στην Πολιτεία για τα προβλήματα των Πυροσβεστών. Για το πόσο λιγότεροι είναι οι Πυροσβέστες με βάση τις ανάγκες. Για το πόσες πολλές αρμοδιότητες έχουν και σπεύδουν παντού και για «ψύλλου πήδημα». Επίσης, για τους τρομαχτικά αυξημένους αριθμούς οφειλόμενων ρεπό αλλά και για το πιο τραγελαφικό όλων, ότι οι Πυροσβέστες ΔΕΝ παίρνουν Επίδομα Επικινδύνου κι Ανθυγιεινής εργασίας!

    1) Πυροσβεστες ΕΝΘΕΤΗ

    Τώρα προστίθεται σ’ όλα αυτά και η ΦΩΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗΣ του προέδρου των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Φερτάκη. «Είμαστε εξαντλημένοι», προειδοποιεί. Προσθέτοντας στη δήλωσή του και όσα τους εξοργίζουν συνάμα.

    Διότι οι Ήρωες Πρώτης Γραμμής δουλεύουν συνεχόμενα, με απλήρωτες υπερωρίες, και ρεπό που ΔΕΝ παίρνουν ποτέ. Άρα, πολεμούν τη φωτιά χωρίς ίχνος ξεκούρασης, ούτε επιβράβευσης.

     

    ΤΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΤΟΥ Β. ΦΕΡΤΑΚΗ

    vasilis fertakis

    «Το να καταφέρουμε να σβήσουμε τις φωτιές που ξέσπασαν μέχρι σήμερα στην περιοχή μας, ήταν πραγματικά ένας άθλος. Το λίγο προσωπικό, το μεγαλωμένο προσωπικό, το οποίο δουλεύει σε εξαντλητικά ωράρια, τουλάχιστον 48 ωρών, και ενίοτε και παραπάνω όταν το ένα συμβάν διαδέχεται το άλλο και τίθενται άπαντες σε κατάσταση επιφυλακής», λέει ο κ. Φερτάκης.

    Και συνεχίζει: «Είμαστε στην «καρδιά» της αντιπυρικής περιόδου, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας κι εμείς, οι πυροσβέστες, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η ευθύνη είναι τεράστια κι είναι συγκεκριμένη.

    Ενώ δεν πήραν κόσμο, μόνιμο προσωπικό γενικών καθηκόντων για να επανδρώσουν επικίνδυνες περιοχές, όπως η δική μας, συν τοις άλλοις έχει και απλήρωτη εργασία. Δουλεύουμε όλο αυτό το παραπάνω που εργαζόμαστε αλλά δεν το πληρωνόμαστε. Ή μας γράφουν ρεπό αλλά δεν τα παίρνουμε και μαζεύονται χωρίς να μας τα δίνουν. Για παράδειγμα, στη δική μου περίπτωση, τα ρεπό που μου χρωστάει η υπηρεσία είναι παραπάνω από 1.000 8ωρα»!

    Έτσι, ούτε τα πληρώνονται, τουλάχιστον για να συνεισφέρουν περισσότερο στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αλλά ούτε ξεκουράζονται, για να έχουν τις απαραίτητες δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες. Κι ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν, σύμφωνα με το  νομοθετικό πλαίσιο, είναι το μόνο βέβαιο, για αυτό κι έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά, υποβάλλοντας μαζικές μηνύσεις και αγωγές κατά του δημοσίου, για να κερδίσουν όσα τους οφείλονται.

    «Αλλά κι ότι δεν ξεκουραζόμαστε, είναι το απολύτως πρώτιστο και μείζον», συμπληρώνει ο ξ. Φερτάκης και προσθέτει: «Διότι η κατάσταση επιφυλακής, που είναι κάτι «έκτακτο», έχει γίνει «καθημερινότητα». Συμπερασματικά, το λιγοστό προσωπικό της Π.Υ. στην περιοχή μας, το βάζουν να δουλεύει ακατάπαυστα, καθημερινά, και απλήρωτο, και ταλαιπωρημένο, και εξαντλημένο. Κι όμως, αυτό το προσωπικό, φέρνει αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα σε καταστάσεις ανάγκης, όπως είδαμε, για παράδειγμα, στην υπόθεση της μεγάλης φωτιάς στο Γηροκομειό της Πάτρας. Αλλά και αλλού, μπορώ να σας πω, διότι οι Πυροσβέστες μας πηγαίνουν και σε άλλες περιοχές για ενίσχυση, και εκεί επίσης υπερβάλλουν εαυτούς προσφέροντας τα μέγιστα. Η Πολιτεία θα πρέπει να πάψει να μας εμπαίζει».

     

    ΤΟ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ»

    Είναι αδιανόητο να μην παίρνουν οι Πυροσβέστες ‘Επικίνδυνο κι Ανθυγιεινό’. Κι ακόμα πιο αδιανόητο, και εξωφρενικό, είναι ότι έχουν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σ’ εμάς τους μόνιμους και τους εποχικούς και 5ετείς Πυροσβέστες. Οι εποχικοί κι οι 5ετίας το παίρνουν το επίδομα! Αλλά εμείς, (οι μόνιμοι), όχι! Δηλαδή, για το κράτος οι μόνιμοι δεν δουλεύουμε επικίνδυνα και ανθυγιεινά αλλά οι εποχικοί κι οι 5ετείς, ναι! Δεν είναι καταφανής κοροϊδία; Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας», σχολιάζει ο πρόεδρος των Πυροσβεστών.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

    Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο...

    Μεγάλο έργο ύδρευσης στον Ερύμανθο

    Ένα σημαντικό έργο που θα εξασφαλίσει σε δεκάδες χωριά...

    Σοβαρή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου έκοβε βόλτες με ηθοποιό που είχε κορωνοϊό!

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία,...

    Ποια ήταν η Οσία Πελαγία η Τηνία που τιμάται σήμερα

    Μοναχή από την Τήνο, η μνήμη της οποίας τιμάται...