Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το έγκλημα στην Αμφιλοχία – Οι δεκάδες κλήσεις στο Τμήμα που δεν απαντήθηκαν

    Ημερομηνία:

    Σοκαρισμένη παραμένει η μικρή κοινωνία της Αμφιλοχίας και η Αιτωλοακαρνανία γενικότερα από τη γυναικοκτονία, με θύμα την 36χρονη Αρετή, με τον εν διαστάσει σύζυγό της και δράστη να δίνει τέλος στην ζωή του ακολούθως.

    Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο της παιδιά της αδικοχαμένης Αρετής που μέσα σε λίγα λεπτά έμειναν ορφανά από πατέρα και μητέρα.

    Ο 43χρονος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου του 2024 και με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε. Έκανε πράξη αυτό που φοβόντουσαν στενοί συγγενείς και φίλοι της γυναίκας, αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας που γνώριζε για τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν σε αυτήν την σχέση.

    Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κουμπάρων του ζευγαριού, που μένουν ακριβώς από πάνω και που αδυνατούσαν να πιστέψουν το τι ακριβώς συμβαίνει. Οι στιγμές και τα λεπτά υπήρξαν δραματικά. Τη στιγμή που ο 43χρονος είχε μπει στο σπίτι της οικογένειας, με το ένα παιδί να βρίσκεται εντός αυτού, συγγενικό της πρόσωπο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αδικοχαμένη γυναίκα. Το ρολόι έδειχνε 4:29. Η συνομιλία τους διήρκησε δέκα δευτερόλεπτα. Το ίδιο λεπτό η Αρετή ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Από τις 4:30 και για δέκα λεπτά η συγγενής της Αρετής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του AgrinioPress επιχειρεί διαρκώς να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας. Οι κλήσεις μπορεί να υπερβαίνουν τις 40, δίχως ωστόσο να έχουν απαντηθεί. Οι κλήσεις αυτές είναι καταγεγραμμένες.

    Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, από τη στιγμή που η Αρετή τηλεφώνησε στο τοπικό Α.Τ., οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέσα από αρχεία να την ταυτοποιήσουν και να βρουν την οδό κατοικίας της. Σε μια Αμφιλοχία με άδειους δρόμους εκείνη την προχωρημένη ώρα το περιπολικό δεν χρειάζονταν ούτε δυο λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της. Έγκυρες πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να επικοινωνούν με την Αρετή από τις 4:36 έως τις 4:38 χωρίς να πάρουν απάντηση, προφανώς επειδή η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Στις 4:42 φέρεται να επικοινώνησαν με το κέντρο της Δ/Α Ακαρνανίας και να ενημέρωσαν για το όσα αντίκρισαν, έξω από το σπίτι της 36χρονης μητέρας. Πιθανώς εκείνο να ήταν και το λεπτό της άφιξής τους το σημείο, 13 λεπτά μετά το τηλεφώνημα της Αρετής.

    Μέσα σε λίγα λεπτά ο τραγικός επίλογος είχε γραφτεί, με τον 43χρονο να σκοτώνει την Αρετή και ακολούθως να δίνει τέλος στην δική του ζωή. Τα ερωτήματα που χρήζουν διερεύνησης και οι πτυχές που πρέπει να «φωτιστούν» πληθώρα.

    Πρώτον και κύριο το αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ότι συνέβη. Κατ’ επέκταση το πόση ώρα απαιτήθηκε ώστε να μεταβούν οι Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο του εγκλήματος, με δεδομένο ότι η πόλη της Αμφιλοχίας είναι μικρή, όπως και οι αποστάσεις και γιατί κανένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα δεν απαντήθηκαν. Όπως και το πόσοι αστυνομικοί βρίσκονταν εκείνη την ημέρα και ώρα σε υπηρεσία στο τοπικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Όπως προκύπτει μάλιστα από το περιβάλλον της αδικοχαμένης γυναίκας, λίγα λεπτά μετά το έγκλημα συγγενικό της πρόσωπο μετέβη στο Α.Τ. για να το βρει… κλειδαμπαρωμένο. Όλα τα παραπάνω καλούνται να διαλευκάνουν οι έρευνες των Αρχών και να διαπιστώσουν όχι μόνο τις ακριβείς συνθήκες μιας απερίγραπτης τραγωδίας μα και το αν προκύπτουν υπηρεσιακές ευθύνες. Πιθανώς αυτό να είναι κάτι που θα το ζητήσουν και οι συγγενείς.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

    Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο...

    Μεγάλο έργο ύδρευσης στον Ερύμανθο

    Ένα σημαντικό έργο που θα εξασφαλίσει σε δεκάδες χωριά...

    Σοβαρή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου έκοβε βόλτες με ηθοποιό που είχε κορωνοϊό!

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία,...

    Ποια ήταν η Οσία Πελαγία η Τηνία που τιμάται σήμερα

    Μοναχή από την Τήνο, η μνήμη της οποίας τιμάται...