Μεγάλο έργο ύδρευσης στον Ερύμανθο

    Ημερομηνία:

    Ένα σημαντικό έργο που θα εξασφαλίσει σε δεκάδες χωριά και οικισμούς του Δήμου Ερυμάνθου επαρκή ποσότητα νερού απαντώντας στις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις εξοικονόμησης, θα είναι σε λίγους μήνες πραγματικότητα.

    Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση- Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης Δήμου Ερυμάνθου», για το οποίο το πρωί της Τρίτης υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου, Θόδωρου Μπαρή και του αναδόχου.

    Το έργο με προϋπολογισμό 1.489.000, 00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στις υποδομές που υλοποιείται στον Δήμο Ερυμάνθου.

    Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση τμημάτων αγωγών, την αντικατάσταση δεξαμενών καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων των δικτύων ύδρευσης

    στις Δημοτικές Ενότητες Λεοντίου, Φαρρών, Καλεντζίου και Τριταίας.

    Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης περιλαμβάνει

    α) την αντικατάσταση τμημάτων αγωγών, συνολικού μήκους 12.760 μέτρων

    β) την τοποθέτηση εννέα νέων δεξαμενών

    γ) την αντικατάσταση εξαρτημάτων (μειωτών πίεσης κ.α)

    Οι εργασίες αφορούν τις εξής περιοχές:

    • Κοινότητα Λεοντίου (Λεόντιο)
    • Κοινότητα Καλεντζίου (Αγ. Γεώργιος)
    • Κοινότητα Αγίας Μαρίνας (Αγία Μαρίνα)
    • Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας (Αγία Βαρβάρα, Γάλαρος)
    • Κοινότητα Βελιμαχίου (Βελιμάχι)
    • Κοινότητα Σπαρτιάς (Σπαρτιά)
    • Κοινότητα Δροσιάς (Πτέρη)
    • Κοινότητα Κάλφα (Κάλφας)
    • Κοινότητα Αλεποχωρίου (θέση Κακαφωναίϊκα)
    • Κοινότητα Χαλανδρίτσα (έδρα του Δήμου) (Χαλανδρίτσα, Ματοραίϊκα)
    • Κοινότητα Ελληνικού (Βαλματούρα, Κούμαρης)
    • Κοινότητα Καλουσίου (Καλούσι)

    Να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο του έργου έχει προβλεφθεί και η τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών σε κεντρικές θέσεις.

    Ο κ. Μπαρής μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που χάρη στον σωστό προγραμματισμό, τη μεθοδικότητα και τη σκληρή δουλειά, καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, σε μία περίοδο που λόγω και της κλιματικής αλλαγής, η ποσότητα του νερού μειώνεται καθημερινά. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, υλοποιώντας παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Η αντικατάσταση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης αποσκοπεί στην ασφαλή μεταφορά και επάρκεια του νερού, καθώς και στην προστασία της υγείας των συνδημοτών μας. Το υφιστάμενο δίκτυο είναι ανεπαρκές και εξαιτίας της παλαιότητάς του παρουσιάζει διαρροές. Συνεχίζουμε με προτεραιότητά μας την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους».

    Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Ζώης Μαρτζάκλης, επεσήμανε πως «για πρώτη φορά υλοποιείται στον Δήμο μας μία τόσο μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης. Καθημερινά οι τεχνικές μας υπηρεσίες αντιμετωπίζουν αρκετές βλάβες, ενώ σε αρκετά σημεία υπάρχουν διαρροές που είναι δύσκολο να ανιχνευτούν. Παράλληλα το νέο δίκτυο και οι νέες δεξαμενές θα δώσουν οριστική λύση στην επάρκεια, αλλά και στην ποιότητα του νερού».

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιστολή Πλ. Μαρλαφέκα στον Υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο

         Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ....

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Πυρκαγιά στην Κρήνη

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Κρήνη στις 4 το απόγευμα. Αμεση...

    ΑΡΑΞΟΣ – ΦΩΤΟ: Εκτακτες πτήσεις για να σωθούν ασθενείς

    Έκτακτες αεροδιακομιδές πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο του Αράξου για να σωθούν ασθενείς. «Διπλή αεροδιακομιδή εχθές...

    ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθη διαρρήκτης

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του...