Δεξαμενόπλοιο με 1,4 εκατ. λίτρα πετρελαίου αναποδογύρισε και βυθίστηκε ανοιχτά της Μανίλας

    Ημερομηνία:

    Δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Φιλιππίνων που μετέφερε 1,4 εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου ανατράπηκε και βυθίστηκε σήμερα ανοικτά της Μανίλας, ανακοίνωσαν οι αρχές, που προσπαθούν να περιορίσουν την επαπειλούμενη διαρροή του φορτίου του.

    «Μπορέσαμε να διασώσουμε τα 16 από τα 17 μέλη του πληρώματος, το ένα αγνοείται», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χάιμε Μπαουτίστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

     

    Ισχυροί άνεμοι και ψηλά κύματα δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων, πρόσθεσε.

    proliptikes

    Το ναυάγιο έγινε νωρίς σήμερα περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, απέναντι στην πρωτεύουσα στον Κόλπο της Μανίλας.

    Το πλοίο, το Terra Nova, «αναποδογύρισε» και κατέληξε να «βυθιστεί», ανέφερε το λιμενικό σώμα των Φιλιππίνων. Η ίδια πηγή ανέφερε πως διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί αν οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο.

    Έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα ήδη και προσωπικό αρμόδιο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κινητοποιείται για να την περιορίσει, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μπαουτίστα. Όμως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να στείλουμε» συνεργεία, εξαιτίας «των ισχυρών ανέμων και των ψηλών κυμάτων», επέμεινε.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απολογισμός του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών

    Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκαν, το Σάββατο 29 και...

    Συνάντηση του Χ. Μπονάνου με εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων

    Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, δέχθηκε στο γραφείο του,...

    Primer Music Festival 2025: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

    Ένα τελείως διαφορετικό Primer Music Festival περιμένει φέτος τους απανταχού λάτρεις της ηλεκτρονικής...

    ΠΑΤΡΑ: Πωλητές αυτοκινήτων… απατεώνες! Πώς άρπαξαν τα χρήματα από Πατρινό

    Γερή μπάζα έκαναν επιτήδειοι που παρουσιάστηκαν ως πωλητές αυτοκινήτου,...