ΠΑΤΡΑ: Την βίασε ο συγγενής και εξετάσθηκε από παιδοψυχίατρο 3 εβδομάδες μετά

    Ημερομηνία:

    Και ποιος δεν συγκλονίστηκε από την υπόθεση βιασμού της 15χρονης σε χωριό έξω από τον Πύργο από συγγενικός της πρόσωπο. Αλλά ακόμη και για την περίπτωση ενός βιασμού και μάλιστα ανήλικου θύματος, ο «κρατικός μηχανισμός» λειτουργεί με τους δικούς του ρυθμούς. Κάτι οι άδειες προσωπικού, αλλά και οι ελλείψεις που υπάρχουν ανάγκασαν την ανήλικη να περιμένει 3 ολόκληρες εβδομάδες μέχρι να εξετασθεί από παιδοψυχίατρο στο Καραμανδάνειο. Και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα θύματα παρόμοιων εγκλημάτων που βρίσκονται στην αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να κλειστεί το ραντεβού για την εξέταση τους. Τελικά η 15χρονη που φέρεται να έχει υποστεί βιασμό κατ’ εξακολούθηση από τον  29χρονο συγγενή της εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο στην Πάτρα μόλις την περασμένη εβδομάδα κατά προτεραιότητα, λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης της ψυχικής της υγείας, ωστόσο η λίστα αναμονής για εξέταση θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αφού πρόκειται για το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με ελάχιστο όμως προσωπικό που να μπορεί να διεκπεραιώσει σε εύλογο χρόνο τόσες πολλές υποθέσεις. Από την πλευρά της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, δήλωσε στη «Γνώμη» πως όντως υπάρχει αναμονή, όμως δεν έχει ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς τα «επείγοντα» φροντίζουν και εξετάζονται άμεσα. Στο αυριανό φύλλο θα έχουμε την επίσημη απάντηση.

    Αμέσως μετά την εξέταση του θύματος από παιδοψυχίατρο, το αποτέλεσμα της οποίας περιλαμβάνεται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου κάλεσαν για κατάθεση και τον 29χρονο συγγενή του θύματος, ως ύποπτο. Πλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του 29χρονου που αφορά το κακουργηματικό αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ατόμου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα, ο οποίος με την σειρά του αναμένεται να εξετάσει το προανακριτικό υλικό, ακολούθως να κινήσει την ποινική δίωξη σε βάρος του υπόπτου και έπειτα να παραπέμψει την υπόθεση προς κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτό η Ανακρίτριας Ηλείας είτε θα καλέσει για απολογία τον 29χρονο, είτε, αν επαρκούν οι προϋποθέσεις, θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για να απολογηθεί ενώπιων της.

     

     

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που η υπόθεση του διερευνώμενου βιασμού της 15χρονης σε δημοτική κοινότητα του Πύργου έγινε γνωστή  και έφθασε στην αστυνομία αλλά και στη δικαιοσύνη. Ο φερόμενος ως βιαστής ήταν αυτός που γνωστοποίησε τις πράξεις του, σε συγχωριανούς του και στον νυν σύντροφο της καταγγέλλουσας. Μάλιστα, φέρεται να προχώρησε στην αποκάλυψη των αποτρόπαιων πράξεων του, όταν η 15χρονη σύναψε σχέση με το άτομο αυτό και ακολούθως ο  σύντροφος του θύματος ενημέρωσε τον πατέρα της για όσα αποτελούν πλέον αντικείμενο έρευνας από τις αρχές.

    Μετά τις αποκαλύψεις, οι γονείς της 15χρονης προχώρησαν τον Ιούνιο στην καταγγελία των περιστατικών ενώπιον των διωκτικών αρχών. Ο ύποπτος πάντως φέρεται να αρνείται τώρα, τουλάχιστον προς τα άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος, ότι έχει βιάσει την ανήλικη.

     

    ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΑΣΕΙ ΠΑΛΙ

    Το πλέον τραγικό είναι το γεγονός ότι το 15χρονο σήμερα κορίτσι, πέφτει για δεύτερη φορά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η πρώτη χρονικά υπόθεση τελέστηκε το καλοκαίρι του 2019, όταν η ανήλικη βρισκόταν στην ηλικία των 10 ετών. Η δίκη του κατηγορούμενου για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί, καθώς στην πιο πρόσφατη ημερομηνία που είχε προσδιοριστεί, στις 26 Απριλίου 2024, η δικάσιμος αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

    Ως κατηγορούμενος εμφανίζεται ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, που έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει μεταβλήθηκε σε πλημμεληματικού χαρακτήρα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, ωστόσο στην κύρια ανάκριση αντιμετώπισε την κακουργηματική πράξη του βιασμού ανηλίκου, για την οποία είχε απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

     

     

     

     

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν δύο ΕΠΑΛ στην Πάτρα

    Είναι γνωστό ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να...

    Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και… άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας

    Eνώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία εις βάρος...

    Τι συμβολίζει η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

    Τον «φρυγικό σκούφο» γνωστό ως «σκούφο της ελευθερίας», ένα...

    Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές υπάρχει «πορτοκαλί» συναγερμός για την Κυριακή

    Αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκονται αύριο, Κυριακή 28/7 αρκετές...