Ο Πέτρος Συναδινός στην Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ

    Ημερομηνία:

    Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στο Παρίσι δήλωσε εντυπωσιασμένος

    Η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή ταξίδεψε για το Παρίσι και εγκαταστάθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό. Αθλητές, προπονητές και παράγοντες είναι έτοιμοι για την Τελετή ‘Έναρξης της 33ης Ολυμπιάδας στη γαλλική πρωτεύουσα και για τους αγώνες που ξεκινούν αμέσως μετά. Αρχηγός της φετινής αποστολής ο Πατρινός Πέτρος Συναδινός, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γνώστης όσο λίγοι των ολυμπιακών πραγμάτων. Πριν φύγει για το Παρίσι βρήκε χρόνο για ένα σύντομο ταξίδι στην Πάτρα και ένα πέρασμα από την Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ που φιλοξενείται στην «Οικία Παλαμά».

    Ο Πέτρος Συναδινός, συλλέκτης και ο ίδιος σπάνιων ολυμπιακών ενθυμημάτων, ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον επικεφαλής του σπιράλ Πέτρο Ψωμά και ενθουσιάστηκε από τον πλούτο των εκθεμάτων και τον τρόπο στησίματος και ανάδειξής τους. Η θεματική και η πληρότητα της έκθεσης, η σπανιότητα των αντικειμένων και η αισθητική του χώρου τον έκαναν να δηλώσει εντυπωσιασμένος. Ενδεικτικό το σχόλιο του στο βιβλίο επισκεπτών: «Εξαιρετική πρωτοβουλία, θαυμάσιο υλικό, τέλειο στήσιμο. Αξίζει να την επισκεφτούν οι Πατρινοί και κυρίως οι νεολαίοι. Πάντα τέτοια».

    Ο Πέτρος Συναδινός συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από το 2012, είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (με τίτλο της διατριβής του: «Οι επιπτώσεις από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε μεγάλα Αστικά Κέντρα»), έχει πλούσια αθλητική και διοικητική δράση και –μεταξύ άλλων- υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπή του «Αθήνα 2004». Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη σημασία και τις επιπτώσεις τους, ασχολείται συστηματικά από το 1986, ενώ υπήρξε μέλος της Επιτελικής Ομάδας του Φακέλου Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Είναι αρχιτέκτονας, κατάγεται από την Πάτρα και την επισκέπτεται τακτικά.

    Η έκθεση του σπιράλ με τίτλο «Η Φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού, στην Πάτρα του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα» φιλοξενείται στο ισόγειο της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», προβάλλει την Πάτρα ως Ολυμπιακή Πόλη, είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο, έχει ήδη φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκεπτών και –με ένα διάλειμμα τον Αύγουστο- θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Φθινόπωρο. Πρόκειται για μία ομαδική δουλειά των Ομάδων Εργασίας #Αθλητισμός, #Εκδηλώσεις, #Εθελοντισμός και #Γραφείου της δημοτικής παράταξης και στήθηκε με την επιμέλεια της Μαρίας Αλανιάδη κατόπιν έρευνας και τεκμηρίωσης του Στέφανου Δημητρόπουλου.

     

    Ο Πέτρος Συναδινός στην Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ Ο Πέτρος Συναδινός στην Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ Ο Πέτρος Συναδινός στην Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ Ο Πέτρος Συναδινός στην Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερωτευμένα ζευγάρια της σόουμπιζ απολαμβάνουν τις διακοπές τους… μέχρι το Μπαλί – ΦΩΤΟ

    Από την Ικαρία μέχρι το Μπαλί, τα ερωτευμένα ζευγάρια...

    Σοβαρό τροχαίο για γνωστό πρωταγωνιστή και την οικογένειά του – ΦΩΤΟ

    Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε γνωστός ηθοποιός και μέλη...

    Το ροζ σκάνδαλο που κατέληξε σε κλινική – Η ξανθιά της Περιφέρειας, ο βιομήχανος και το κάταγμα στο πέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%bf%ce%b6-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba/

    Αγκαλιά στις διακοπές μετά την πρόταση γάμου – ΦΩΤΟ

    Πριν από λίγο καιρό ο επιχειρηματίας έκανε πρόταση γάμου...