Συνταγή για σαλάτα τόνου με αβοκάντο – Μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή

    Ημερομηνία:

    Αναβαθμίστε μια κονσέρβα τόνου φτιάχνοντας αυτή την εύκολη συνταγή για σαλάτα με τόνο και αβοκάντο. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη δροσερή τραγανότητα της ρόκας και του αγγουριού, ενώ το λεμόνι και η φέτα προσθέτουν μια ισορροπημένη γεύση.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
    • 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
    • 4 φλιτζάνια καρδιές ρόκας
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
    • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
    • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
    • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ελιές
    • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν καλά.
    2. Προσθέστε τον τόνο, τη ρόκα, το αγγούρι, τη φέτα, το αμύγδαλο, τις ελιές και τον μαϊντανό στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά.
    3. Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 1 ώρα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΣΟΚ Αχαϊας: Ο Τομέας Εργασίας έκανε επίσκεψη στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

    Κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο...

    Οι λύκοι επιστρέφουν: Πώς εξηγείται το φαινόμενο – Τι κάνουμε σε πιθανό τετ α τετ

    Ο λύκος κάποτε έφτασε στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Σήμερα, όμως, επανέρχεται στα ελληνικά...

    Η αρχή του τέλους

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας τον Μάιο και τον Ιούνιο...

    Καταγγελία – σοκ: 28χρονος χτύπησε στο κεφάλι την σύντροφό του με συρτάρι κομοδίνου

    Με ξυλοκόπησε και με έβρισε ενώ δίπλα κοιμόταν το...