Αναβαθμίστε μια κονσέρβα τόνου φτιάχνοντας αυτή την εύκολη συνταγή για σαλάτα με τόνο και αβοκάντο. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη δροσερή τραγανότητα της ρόκας και του αγγουριού, ενώ το λεμόνι και η φέτα προσθέτουν μια ισορροπημένη γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
- 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια καρδιές ρόκας
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
- ⅓ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- ¼ φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ελιές
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Οδηγίες για τη συνταγή
- Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν καλά.
- Προσθέστε τον τόνο, τη ρόκα, το αγγούρι, τη φέτα, το αμύγδαλο, τις ελιές και τον μαϊντανό στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά.
- Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 1 ώρα.