Ολυμπιακοι Αγώνες, Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή»

    Ημερομηνία:

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας και μπορεί να μην είναι οι πρώτοι που θα μπουν παραδοσιακά στο στάδιο, αλλά το πλοιάριό τους θα είναι το πρώτο που θα πλεύσει στον Σηκουάνα.

    Για τον Αντετοκούνμπο αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα: «Είναι τεράστια τιμή για μένα ως αθλητής να είμαι μέρος σε κάτι τόσο μεγάλο και να είμαι γύρω από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο. Είναι τεράστια στιγμή. Ξέρω ότι η οικογένειά μου είναι πολύ περήφανη για μένα και για ότι έχω καταφέρει. Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή. Το εκτιμώ πολύ που με επέλεξαν. Σημαίνει πολλά για όλη τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει στην καριέρα μου, τον τρόπο που συμπεριφέρομαι εντός και εκτός παρκέ».

    GLEARNET

    Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η αναφορά στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση: «Πάντα ήθελα να είμαι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων, να βρίσκομαι στο Ολυμπιακό Χωριό και να είμαι δίπλα στους καλύτερους αθλητές. Ήταν ένα όνειρό μου και το να παίξω με την ομάδα μου και να τα καταφέρουμε ήταν μια τεράστια στιγμή για εμάς ως αθλητές αλλά και για τη χώρα μας».

    Φλίγκος

    Σε αντίθεση με τον Αντετοκούνμπο, η Ντρισμπιώτη έχει εμπειρίες από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021, όμως κάθε συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι διαφορετική: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη για την τελετή έναρξης αλλά και για την διοργάνωση. Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες» ήταν τα λόγια και συμπλήρωσε στην ερώτηση για το πως αισθάνεται που είναι σημαιοφόρος: «Είμαι τόσο χαρούμενη γιατί αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για όλους τους αθλητές».

    Πηγή:Sportsfeed.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέρι Μπερνς: Ο ετεροθαλής αδερφός που στοίχειωσε τον Ντέιβιντ Μπόουι

    «Ηρέμησε, είπε η μητέρα μου, είσαι πολύ περισσότερο λογικός...

    Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Στο μικροσκόπιο online ομάδες υπέρ των τρανς – Ήξεραν από πριν τι θα συνέβαινε;

    Νέες διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα για τη δολοφονία του Τσάρλι...

    Η ευλογιά καταστρέφει τα κοπάδια: Φέτα και γιαούρτι σε κίνδυνο

    Οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, η...

    Η Chevron ήρθε, αλλά πρέπει και να μείνει

    Η επίσημη παρουσία της Chevron στον διαγωνισμό για τις...