ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Η Μαιζώνος δεν είναι τίποτα… μπροστά στην αναδουλειά!

    Ημερομηνία:

    Μπορεί οι έμποροι να ανησυχούν για την πορεία των έργων της Μαιζώνος, όμως αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η «ερημιά» που επικρατεί στην αγορά κάτι που επιβεβαίωσε και η Πρέδρος Ερμίνα Διονυσάτου! Η νέα κατάσταση δείχνει ότι μάλλον δεν θα είναι προσωρινή, αλλά θα αποκτήσει βάσεις για έναν μόνιμο χαρακτήρα. Λόγω των πολλών ανατιμήσεων ο καταναλωτής ξοδεύει τα χρήματά του σε καύσιμα και είδη διατροφής και δεν του περισσεύουν χρήματα για άλλες αγορές. Σε πρώτη προτεραιότητα για τον κόσμο είναι οι αγορές για τα διατροφικά είδη,  οι υποχρεώσεις για το νοικοκυριό, η ανάγκη του για ξεκούραση για διακοπές και αναψυχή και ύστερα η ανάγκη του για ρούχα, για κοσμήματα, για καλλυντικά ή για αντικείμενα που σχετίζονται με την ουσιαστική μορφή του εμπορίου.

    Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται και μέσα από τα ποσοστά των θερινών εκπτώσεων που έχουν παρουσιάσει μία ακόμα μεγαλύτερη πτώση από την προβλεπόμενη.

    Το ποσοστό της μείωσης της κίνησης κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων στην Αχαΐα που δεν είναι τουριστική περιοχή φτάνει το 40% με το 50%.

    Στις περιοχές που είχαν μια τουριστική κίνηση η μείωση ήταν στο 20% με 25%! Παρατηρείται γενικότερος δισταγμός στις αγορές του κόσμου που ξεκίνησε από την εποχή της αβεβαιότητας της πανδημίας και πλέον κορυφώνεται όπως φαίνεται με τον φόβο της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλά καταστήματα της Πάτρας στην κυριολεξία… ξεπουλάνε, αλλά και πάλι κίνηση δεν έχουν. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη» δηλώνει στην «Γ» ο συνδικαλιστής και μέλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Ρούπας.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και… άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας

    Eνώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία εις βάρος...

    Τι συμβολίζει η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

    Τον «φρυγικό σκούφο» γνωστό ως «σκούφο της ελευθερίας», ένα...

    Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές υπάρχει «πορτοκαλί» συναγερμός για την Κυριακή

    Αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκονται αύριο, Κυριακή 28/7 αρκετές...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29-7-2024

    ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο  μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΙΩΑΝ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΤΩΝ   90 Θανόντα  κηδεύουμε την Κυριακή...