ΔΙΚΗ ΑΧΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: Στις 18 Σεπτέμβρη ξεκινούν οι απολογίες

    Ημερομηνία:

    Ολοκληρώθηκε χθες η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης στην δίκη για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου με την έναρξη των απολογιών των 87 κατηγορουμένων.

    Ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών ρώτησε τους συνηγόρους υπεράσπισης εάν θα σκοπεύουν να παραστούν για να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι όλοι θα παραβρεθούν και θα αντικρούσουν τις κατηγορίες σε βάρος τους με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

    Χθες εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στέλεχος της Τράπεζας Ηπείρου, το
    οποίο περιέγραψε το κλίμα που επικρατούσε στο τραπεζικό σύστημα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ αναφέρθηκε στις εντολές που είχαν δοθεί για να κλείσουν οι μικρές τράπεζες λέγοντας μάλιστα πως «εκείνη την περίοδο αυτό που ζούσαμε ήταν ένας πόλεμος και τα εύκολα θύματα ήταν οι συνεταιριστικές τράπεζες». Τόνισε κατηγορηματικά πως η ζημία δεν μπορεί να προσδιοριστεί προτού ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από διευθυντικά στελέχη λέγοντας πως λειτούργησαν εντός του κανονιστικού πλαισίου, αλλά και από μέλη του ∆.Σ. μετά τις επισημάνσεις που έγιναν ώστε να υπάρξουν εξασφαλίσεις στις δανειοδοτήσεις.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης ανέφερε πως οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην Αχαϊκή Τράπεζα εφαρμόζονταν σε όλες τις τράπεζες, αφήνοντας αιχμές για το πώς φθάσαμε στην απόφαση που οδήγησε στο λουκέτο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποινική δίωξη κατά αστυνομικών για ανθρωποκτονία στην υπόθεση Κώστα Μανιουδάκη

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε σε βάρος 4 αστυνομικών...

    Τα ανθρωποιειδή ρομπότ ετοιμάζονται να… χτυπήσουν κάρτα στα εργοστάσια

    Στα 38 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει μέχρι το...

    Οταν τα πανηγύρια γίνονται… παρτιγύρια

    Η Αργυρώ Πουργέζη απέφυγε φέτος τα πανηγύρια του νησιού...

    Στον πάγο αντικειμενικές, ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

    Αγοραπωλησίες ακινήτων με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, χωρίς ΦΠΑ...
    Best Shop