Αποκαλύψεις για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Ζητούσαν 6.000 ευρώ το κεφάλι

    Ημερομηνία:

    Λιμενικό και ΕΥΠ εξάρθρωσαν το πιο σκληρό κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με έδρα τα Δωδεκάνησα. Ευθύνεται για τις περισσότερες διακινήσεις από την Τουρκία στο Νότιο Αιγαίο με δεκάδες μετανάστες να δίνουν 6.000 ευρώ ο καθένας για το “ταξίδι της ελπίδας” προς τη χώρα μας και στη συνέχεια προς την Ευρώπη.

    Οι “εγκέφαλοι” ήταν ένας πατέρας 44 ετών από τη Συρία και ο 16χρονος γιος του. Είχαν στήσει το “στρατηγείο” τους στη Ρόδο.

     Συνολικά συνελήφθησαν δέκα μέλη, 6 από την Συρία, 2 από την Τουρκία, ένας από την Παλαιστίνη κι ένας από την Μολδαβία. Ενώ εμπλέκεται κι ένας 53χρονος Έλληνας.

    Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου όταν σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ένα ύποπτο θαλαμηγό σκάφος να αποβιβάζει μετανάστες στην ακτή Κεραμένη του Μονόλιθου της Ρόδου και στη συνέχεια να κινείται προς τα απέναντι τουρκικά παράλια. Με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων το λιμενικό ακινητοποίησε το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος χειριστής και ο 29χρονος βοηθός του-“και οι δυο υπήκοοι Τουρκίας.

    Παράλληλα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή 11 μετανάστες.

    Στο σημείο αποβίβασης των αλλοδαπών εντοπίστηκαν δύο οχήματα. Με το ένα όχημα, ένας διακινητής μετέφερε και φυγάδευσε τέσσερις μετανάστες από το σημείο αποβίβασης τους στην περιοχή του αεροδρομίου της Ρόδου. Στη συνέχεια έκρυψε το όχημα μέσα σε περίφρακτο χώρο βίλας στην περιοχή της Κρεμαστής. Ο ίδιος διακινητής μαζί με άλλους τρεις αλλοδαπούς με το δεύτερο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν στη πόλη της Ρόδου, όπου όλοι τους συνελήφθησαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Συναγερμός κοντά στη Γούναρη για φωτιά! Νεαρή με εγκαύματα – φωτό

    Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στην οδό Υψηλάντου και Γούναρη...

    Πάτρα: Χιλιάδες θα κάνουν γιορτές με βοήθεια από Δήμο και Εκκλησία

    Έρχονται μέρες αγάπης, όμως για ακόμη μία χρονιά δεκάδες...

    Αχαϊα – ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτός είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός! Ολα όσα συνέβησαν

    Σοκαριστική η κατάληξη του επεισοδίου την Παρασκευή το πρωί...

    Πάτρα: Από πού θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο Ανάπλασης του Θαλάσσιου Μετώπου

    Τον Αύγουστο του 2026 αναµένεται να είναι έτοιµη η...