ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Ημερομηνία:

    Η «καρδιά» του 26ου Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού χτυπάει αυτό το τετραήμερο στο Σούλι όπου και φέτος παρουσιάζει πληθώρα χορευτικών παραστάσεων, χορευτών και λαϊκών ορχηστρών.

    Το 26ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού με γνώμονα το παραπάνω έχει βάλει γερές βάσεις δίνοντας και φέτος το παρόν με μια τετραήμερη πανδαισία ηχοχρωμάτων και χορευτικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα προβάλλοντας και διατηρώντας τον “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ”. Έχοντας ήδη καταξιωθεί σαν μια εκδήλωση θεσμός στα  χορευτικά δρώμενα της ευρύτερης περιφέρειας, το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού πραγματοποιεί φέτος το 26ο βήμα του, από την Πέμπτη 25 Ιουλίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, με θέμα «Άκου Με Πως Τραγουδώ… Με Ταμπούρλο & Χορό».

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Η εκδήλωση έχει πανελλήνιο χαρακτήρα

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού προσλαμβάνει πανελλήνιο χαρακτήρα, αφού καταφέρνει να παρουσιάζει πάνω από 25 χορευτικές παραστάσεις, που συνολικά πλαισιώνονται από τουλάχιστον 500 χορευτές και λαϊκές ορχήστρες από κάθε γωνία του Ελλαδικού χώρου, ενώ πάνω από 6000 άτομα παρακολουθούν την εκδήλωση.

    Ποιος το διοργανώνει

    Οι Διοργανωτές του Φεστιβάλ, είναι o Πολιτιστικός Σύλλογος με το Χορευτικό Τμήμα Σουλίου Πατρών οι οποίοι απέδειξαν ότι έχουν μπει για τα καλά στη ρίζα του πολιτισμού ξεσηκώνοντας χωριά με ταυτότητα τον πολιτισμό της Ελλάδας και θυμίζοντας μας ότι στην παράδοση μας δεν «χωράει» το εμπόριο αλλά ούτε και ομάδες επίδειξης με στόχο μόνο την προβολή.

    Από Αχαΐα θα δηλώσουν παρών:

    Τα έξι τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τη Κρήτη, τη Τζια, τα Κύθηρα, τη Λέρο, τη Πελοπόννησο (Αχαΐα), και τη Θράκη με Αναπαράσταση του εθίμου «Ο Μπέης Στους Ασβεστάδες». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων  Πατρών “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” θα μας ταξιδέψει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα σε πατήματα Ναξιώτικα, Παριανά και Μυκονιάτικα εκεί όπου από χωριό σε χωριό βλέπεις την ομορφιά των γλεντιστάδων και ο Λαογραφικός Σύλλογος «Μωραϊτες εν Χορώ» θα μας ταξιδέψει Στα γλέντια τα χρόνια της Κλεφτουριάς σε ένα Μωραϊτικο Λημέρι. Τέλος ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας Ν. Αχαϊας με τη λύρα και το νταούλι που θα ηχήσουν θα μας ταξιδέψει στην πατρίδα μας το Πόντο.

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Πληθώρα Συλλόγων και από την υπόλοιπη Ελλάδα

    Πληθώρα Πολιτιστικών Συλλόγων θα δώσουν δυναμικό παρών και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

    Ενδεικτικά, όλοι όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Συλλόγους από την Β. Ήπειρο και την Κοζάνη τα οποία θα παρουσιάσουν στοιχεία πολιτισμού από τις περιοχές τους και την Πίνδο.

    Οι συντελεστές

    Ο Ιωάννης Καραγιάννης έχει φροντίσει εξ’ ολοκλήρου για την καλλιτεχνική επιμέλεια της μοναδικής αυτής εκδήλωσης ενώ έχει αναλάβει και το σενάριο σε συνεργασία με τον αδερφό του Βασίλη.

    Ο Κωνσταντίνος Χαρμαντάς είναι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σύλλογος «Τα Παιδιά Μας».

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Η εγκατάλειψη του παλαιού Δημαρχείου – ΦΩΤΟ

    Την φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης. Για να αναδείξει την...

    ΑΧΑΪΑ: Δεν χαρίστηκε ο Σταυρογιαννόπουλος

    Σύμφωνα με τον αιρετό του ΠΥΣΠΕ, Τάσο Σταυρογιαννόπουλο, τα...

    ΑΧΑΪΑ: Ρατσιστικά σχόλια… γιατί είναι gay

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%8a%ce%b1-%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-gay/  

    ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζονται οι κόντρες…

    Τα ίδια… Παντελάκη μου,  κάθε βράδυ μετά τις 23:00...
    Best Shop