Πάτρα: «Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ η αύξηση των συνθετικών ναρκωτικών

    Ημερομηνία:

    Ανησυχία υπάρχει στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ και της Δίωξης Ναρκωτικών για την αύξηση του APHP, αλλά και γενικότερα των συνθετικών ναρκωτικών, είτε πρόκειται για καθαρά χημικές ουσίες, είτε για συνθετικά κανναβοειδή.

    Όπως γνωρίζουν άνθρωποι που έχουν επαφή με τις πιάτσες των ναρκωτικών της Πάτρας, τους τελευταίους μήνες στην αχαϊκή πρωτεύουσα γίνεται ένας χαμός με το APHP, ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο ναρκωτικό που μπορεί να οδηγεί απευθείας σε παραισθήσεις τον χρήστη και σε ορισμένες περιπτώσεις σε overdose που καταλήγουν ακόμα και στο θάνατο.

    Στην τοπική ΕΛΑΣ γνωρίζουν τη νέα τάση που έχει φτάσει τους τελευταίους μήνες στα στέκια των τοξικομανών της Πάτρας και έχουν πάρει τα μέτρα τους, προσπαθώντας να βάλουν ένα φράγμα στην διέλευση της συγκεκριμένης ουσίας στην «αγορά» της πόλης.

    Σημειώνουμε ότι η αύξηση των συνθετικών ναρκωτικών ουσιών δεν αποτελεί μόνο γνώρισμα της Πάτρας αφού η νέα τάση είναι κοινή σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της επικράτειας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αθήνα που έχει γίνει ένας χαμός με την χρήση της εξίσου επικίνδυνης ουσίας που λέγεται SISA.

    Φθηνές ουσίες

    Πρόκειται για φθηνά ναρκωτικά σκευάσματα και το γεγονός αυτό τα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα αφού οι τιμές τους είναι προσιτές και σε παρέες νεαρών. Σε ότι αφορά τα συνθετικά κανναβοειδή, στην ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν ότι υπάρχει μια σημαντική αύξηση της χρήσης του SKAN τα τελευταία χρόνια στις νεαρές ηλικίες.

    Ωστόσο, στις αγροτικές περιοχές και κυρίως στην Δυτική Αχαΐα και στον κάμπο της Ηλείας γίνεται ένας χαμός με την χρήση του BOOM, που θεωρείται η πιο επικίνδυνη ναρκωτική ουσία στην κατηγορία της.

    Η Δίωξη Ναρκωτικών έχει ήδη εξαρθρώσει εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν το Boom στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας  και συνεχίζει τις έρευνες της στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών ο χάρτης των οποίων έχει μεγαλώσει με δεκάδες φθηνά ναρκωτικά σκευάσματα να έχουν έρθει στο προσκήνιο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεγάλες αυξήσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Ανω των 200 ευρώ η μέση τιμή

    Σε επίπεδα άνω των 200 ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιούνιο...

    Ένας απρόσμενος σύμμαχος στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας – Είναι χνουδωτός και νιαουρίζει

    Οι παχουλές γάτες, οι ράθυμες χνουδόμπαλες του σπιτιού που...

    Καρκίνος πνευμόνων: Κάπνισμα μαζί με άτμισμα τετραπλασιάζουν τον κίνδυνο νόσου

    Νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Oncology Research and Therapy σύμφωνα...

    Τη Δευτέρα απολογείται ο δράστης του φονικού στο Περίβλεπτο Ιωαννίνων

    Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 19/08 ζήτησε και έλαβε...